Sou a: Inici / Descobreix! / Espais naturals / Els Bessons

Els Bessons

 

Espai Natural Protegit que es caracteritza per un paisatge típic garriguenc, amb brolles i garrigues, fragments de boscos d’alzines, pi blanc i carrascar, combinats amb conreus com l’olivera, ametllers, cereals, i vinya.

És l’hàbitat de diferents rapinyaires, entre els quals destaquem: l’àguila cuabarrada, l’àguila daurada, l’àguila marcenca, l’aligot, el duc, o el xoriguer. També hi podem trobar espècies de caràcter estepari, com el gaig blau, el torlit, o el còlit negre.

 També ens mostra un ric i divers patrimoni cultural, on destaquen les infraestructures del Canal d’Urgell, i a mesura que a poc a poc ens enfilem, trobem les masies monumentals de Miravall i l’Aranyó, que ens condueixen fins als peus dels Bessons. En aquest recorregut, no hi podien faltar les construccions de pedra seca, emblema de la comarca. Hi trobareu diverses cabanes de pedra seca, marges, aljubs o cabanes de teula.

 Si ens anem enfilant amunt, ja sigui al capdamunt de la Serra de Rispa o dels Bessons, podreu gaudir, d’una excel·lent vista de la Plana de Lleida, del Prepirineu i del Pirineu.

  • Accions del document

    • Facebook
    • Twitter
    • Whatsapp