Sou a: Inici / Esdeveniments / Biblioteques amb D.O. 2016

Biblioteques amb D.O. 2016

Activitats per al mes de febrer a la Biblioteca Joan Duch de Juneda amb motiu del projecte Biblioteques amb DO.
El 2016 té lloc la quarta edició de “Biblioteques amb DO”: 49 biblioteques públiques dels territoris de les 11 DO vinícoles de Catalunya acostaran la cultura del vi amb la literatura, la música, la poesia, els contes, la gastronomia i les diverses manifestacions i llenguatges culturals a través d’una à mplia proposta de serveis d’informació i d’activitats per a tots els públics: aparadors culturals, conferències, passejades entre vinyes i lectures, exposicions, clubs de lectura, vermuts literaris, concursos, lectures dramatitzades, hores del conte, etc.

Un programa variat i de qualitat en què, de gener a desembre, cada mes està dedicat a una regió vitivinícola a través de les biblioteques del seu territori. Algunes biblioteques complementen la programació d’activitats amb la producció d'una edició limitada d’ampolles de vi, com a símbol identificatiu del projecte.

Es pretén dinamitzar l’espai bibliotecari amb activitats i propostes culturals variades i per a tots els públics que prenen el vi com a manifestació autòctona, característica i diferenciada, per subratllar que també les biblioteques públiques són diverses en la mesura que ho és el territori per tal d’oferir serveis de qualitat. Els objectius són atraure nous perfils de públics a les biblioteques, renovar la carta d’activitats culturals que ofereixen els espais bibliotecaris, ampliar la xarxa de col·laboracions i promoure la cooperació entre el sector públic i el privat.

La primera edició de “Biblioteques amb DO” va ser al 2013 i va comptar amb 25 biblioteques i des llavors el projecte ha anat creixent: el 2015 hi van ser 48 biblioteques, que van organitzar 269 activitats que van atraure més de 13.400 participants.

“Biblioteques amb DO” és una iniciativa del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya que és possible grà cies a la implicació d’agents diversos: INCAVI (Institut Català de la Vinya i el Vi), VINSEUM, Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, cellers, restaurants, agricultors, enòlegs, agents de turisme, etc.


CALENDARI D'ACTIVITATS:

Tot el mes de febrer
Recepta’m: Concurs de receptes amb vi. Amb la participació dels oients de Rà dio Juneda i dels usuaris de la biblioteca a través de les xarxes socials. Consulteu les bases a www.bibliotecajuneda.wordpress.com o a www.facebook.com/bibliotecajuneda.

Aparador i exposició de vins del celler Vinya els Vilars i de llibres sobre el món del vi.

Dimarts 26 de gener a les 11h.
Presentació del projecte Biblioteques amb DO i del concurs de receptes de cuina “Recepta’m” a Rà dio Juneda.

Divendres 12 de febrer a les 20:00h.
Tast de vins del celler Vinya els Vilars i recital poético- musical a cà rrec de la companyia Cassigalls.

Dimecres 24 de febrer a les 19:00h.
Hora del conte amb Sergi Camí i l’Oriol Buira. Berenarem pa amb vi i sucre!

Divendres 26 de febrer a les 19:30h.
Lliurament de premis del concurs Recepta’m i conversa entre professionals del vi: Francesc Ferrer (enòleg), Araceli Garcia (cuinera de la Cuina de l’Araceli) i Antoni Aldomà , productor de la Vinya els Vilars.
Quan 02/02/2016
de 19:28 a 19:28
Afegeix un esdeveniment al calendari vCal
iCal

Accions del document

  • Facebook
  • Twitter
  • Whatsapp