Sou a: Inici / Noticies / Comença la Festa Major de Juneda, amb la inauguració de les exposicions, el pregó, la xulla, el correfoc i la Nit Jove

Comença la Festa Major de Juneda, amb la inauguració de les exposicions, el pregó, la xulla, el correfoc i la Nit Jove

Amb el tradicional repic de campanes ha començat aquest divendres dia 23 d’agost la Festa Major de Juneda.
El correfoc dels Rojos de Junda

El correfoc dels Rojos de Junda

 

A la 1 del migdia els Campaners del poble han anunciat l’inici de la Festa Major de Juneda 2019, amb portes obertes al campanar.

 

La cercavila inaugural de la tarda ha anat a càrrec de La Baldufa Teatre amb el seu espectacle Zeppelin, adreçat a tots el públics, en el que el protagonista és un globus propulsat. Una aventura plena de sorpreses que han fet la delícia dels més petits.

 

A les 19.30, al Complex Cultural, ha tingut lloc la inauguració de les cinc exposicions d’artistes junedenques que es podran visitar durant la Festa Major.

 

- TERESA SANTANDREU BOSCH 𝑬𝒔𝒕𝒊𝒎𝒆𝒎 𝒍𝒂 𝒃𝒂𝒏𝒒𝒖𝒆𝒕𝒂 , L’artista local s’ha servit de fotos cedides per la ADPN La Banqueta de Juneda, la Montse Baiges i l’Adrià Ribes per plasmar en els quadres  i objectes de decoració l’essència de la Banqueta de Juneda.

- CARME PUJOL 𝐋’𝐚𝐫𝐭 𝐝𝐞𝐥 𝐭𝐫𝐢𝐜𝐨𝐭. Jerseis realitzats amb agulles de punt.

- M. TERESA SALLA ARQUÉS · 𝑴𝒊𝒈 𝒑𝒖𝒏𝒕 𝒅𝒆 𝒄𝒓𝒆𝒖. Tapissos sobre llana que consisteixen en una única puntada diagonal , una de les formes de brodat més antigues que es poden trobar arreu del món, junt amb el punt de creu.
- MERCÈ ZAPATER MUSET · 𝑻𝒓𝒆𝒃𝒂𝒍𝒍𝒔 𝒂𝒎𝒃 𝒈𝒂𝒏𝒙𝒆𝒕. El ganxet, croché o teixit de ganxo és una tècnica per fer labors amb fi l o llana que utilitza una agulla curta i específica de metall, plàstic o fusta.

- HELENA PALLEROLA ·𝑪𝒐𝒍𝒐𝒓 𝒊 𝒗𝒊𝒅𝒂. El Complex Cultural serà el lloc que acollirà la primera exposició d’aquesta jove dibuixant que acaba de finalitzar el batxillerat artístic, amb dissenys atrevits i molt acolorits inspirats en el ma

Les exposicions es podran visitar per Festa Major de 12 a 14 hores i de 19 a 21 hores i a partir del 16 de setembre i fins al 30 del mateix mes de 16 a 20 hores.

 

A les 9 del vespre, centenars de persones s’han aplegat a la plaça de Jacint Rosinach per adquirir els entrepans de xulla, que reparteix cada any l’Ajuntament al preu de 2 euros. Aquest 2019 s’han venut més de 1.500 bocates.

 

Al mateix lloc, a les 10 del vespre, ha tingut lloc el pregó de Festa Major a càrrec del junedenc Ferran López Guillamet, més conegut com a Tiko, que ha portat el nom de Juneda arreu amb la seva companyia teatral Nopatiskos i també com a membre de La Cremallera Teatre i La Baldufa .

Abans, s’han lliurat els premis del 29è Concurs de cartells de Festa Major. La guanyadora en categoria adult, que  ha rebut com a premi 350 euros, a més de ser la portada del libret de la Festa Major, ha estat Gemma Escolà. En categoria juvenil Marta Aixalà, a la que se li ha lliurat un xec regal de 150 euros a consumir en els comerços de Juneda  i la guanyadora en categoria infantil, Júlia Freixes, ha rebut un xec en material escolar valorat en 100 euros.

 

Els Rojos de Junda han iniciat el seu correfoc a les 23 hores amb un espectacle anomenat ‘Desconnexió’, que han iniciat al carrer Prat de la Riba i que ha recorregut diversos carrers de la Vila Closa de la població, seguit de centenars de persones que han pogut gaudir d’un xou de foc en el que novament la colla de diables s’han superat a sí mateixos.

 

El jovent ha finalitzat el primer dia de festa a la Pista del Parc Alegria amb les versions de Versión Imposible i Allioli i la discomòbil del DJ Nar6sound.

Accions del document

  • Facebook
  • Twitter
  • Whatsapp