Sou a: Inici / Noticies / El Complex Cultural s’omple en la primera sessió de cinefòrum sobre salut mental

El Complex Cultural s’omple en la primera sessió de cinefòrum sobre salut mental

“Trenquem l’estigma” és el lema de la sessió de Cinefòrum sobre Salut Mental que organitzen des de Compàs i Talma amb la col·laboració de l’Ajuntament de Juneda i del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya.

El Complex Cultural de Juneda es va omplir per assistir a la primera de les dos sessions de Cinefòrum sobre Salut Mental que sota el lema "Trenquem l’estigma" es desenvoluparan durant un mes.

Aquesta sessió inaugural va tenir com a protagonista el documental “Amunt”, que parla sobre el trastorn bipolar explicat en primera persona. Es va comptar, a més, amb la presència de Berta Oliveres Peig, directora del documental. “Amunt” és un treball audiovisual que ofereix una mirada profunda del trastorn bipolar, a partir del testimoni real de deu persones que afronten temes tabús i prejudicis envers la salut mental i exposen, sense complexes, les seves experiències maníaques d’aquest trastorn mental.

La segona sessió arribaràel 27 de març a les 19.00 hores amb el documental “Solo”, que mostra una via d’entrada i sortida al túnel de l’esquizofrènia. En aquesta peça, el director, Vicente Rubio, explica la seva pròpia experiència com a persona afectada d’esquizofrènia.

Aquestes sessions s’emmarquen dins del programa de sensibilització vers la salut mental d’aquest any 2015, amb l’objectiu de trencar estigmes en relació els trastorns mentals. Desprès de les projeccions hi ha un espai de tertúlia on poder compartir opinions i experiències.

 

Accions del document

  • Facebook
  • Twitter
  • Whatsapp
arxivat sota: