Sou a: Inici / Noticies / El Teatre Foment: una programació transversal

El Teatre Foment: una programació transversal

El Teatre Foment inicia la seva temporada més transversal pel que fa a disciplines teatrals. La programació destaca pel seu equilibri d’espectacles de teatre, dansa, circ, música i teatre familiar, transversalitat que també es veu reflectida en el ‘’qui’’: grans noms i joves talents. I no perd el compromís amb l’escena lleidatana, amb noms com Festuc Teatre, Albert Baldomà o Incursió Social; i amb el teatre més trencador, com el d’Ivan Morales.

El Teatre Foment de Juneda presenta una nova temporada escènica i musical, una programació que ofereix 16 propostes de gran qualitat, de diversos gèneres i per a tots els públics.
✓ Un cartell amb un ampli ventall d’èxits. Propostes que van des de la comèdia al teatre polític, del teatre de text al teatre més contemporani i arriscat, passant per la fusió de la música popular amb sons contemporanis, com a ‘’A Vore’’. Sense oblidar-nos del teatre familiar, de gran tradició a Lleida; i el cinema, amb el Cicle Gaudí.
✓ Juneda s’incorpora al projecte Platea amb la finalitat de mostrar treballs que es realitzen fora del nostre territori. Així es podran veure espectacles de la Comunitat Valenciana, del País Basc, de Navarra i de la Comunitat de Madrid.

 

Un ampli ventall d’èxits de gran qualitat
La nova programació presenta destacades propostes que arriben a Juneda amb l’etiqueta de grans èxits del teatre actual, com “Solitudes” de la companyia basca Kulunka Teatro, Premi Max al Millor Espectacle de Teatre del 2018 i que arriba el proper dissabte 6 d’octubre. Una companyia que el públic del Foment ja coneix, ja que la temporada anterior ens van presentar “André y Dorine” i fou tot un èxit. Ara amb “Solitudes” ens mostren una història emotiva, sorprenent i commovedora, que ens parla de la solitud. Un treball de teatre de màscares que sense ni una sola paraula, ens ho explica tot.
De la Comunitat Valenciana, ens arriba “Carinyo” de Perez&Disla (1 desembre), un cara a cara entre una parella que ens parla de què estan fetes les relacions amoroses. Una comèdia sobre nosaltres mateixos i les nostres debilitats.

Al mes de gener, arriba “Esmorza amb mi” d’Ivan Morales (La Farinera - 19 gener), i ho fa amb l’etiqueta de ser un dels espectacles revelació de la darrera edició del Festival Grec de Barcelona. Una delicada comèdia sobre l’amor i l’atzar, signada per un dels autors i directors joves més aclamats del teatre català de l’actualitat: Ivan Morales. On reafirma el seu talent per parlar de sentiments i de relacions personals en un món dominat per la precarietat, la inestabilitat i l’eterna adolescència.
Al febrer prepareu-vos per escoltar i gaudir de les millors cançons dels Beatles amb el grup Abbey Road i el seu concert “The Beatles Show Tribut” (2 febrer), considerada per les revistes especialitzades, com la 5a banda tribut a The Beatles del món i la 1a banda tribut a The Beatles de parla no anglesa.


Espectacles interdisciplinars i teatre social

Una vessant que pondera en la programació de la temporada és els espectacles que combinen les diferents disciplines escèniques, trobem per exemple la peça “Asuelto” de HURyCAN (20 octubre) que fluctua a cavall de la dansa física i el teatre; on el cos, el moviment i l’energia prenen una altra dimensió.
Al novembre realitzarem una de les grans apostes de la temporada “A vore” de Ramon Balagué, Sònia Gómez i Astrio. Un projecte de mestissatge temporal i tradició sobre la cultura popular catalana; jotes samplers, guitarres i dansa contemporània formen la columna vertebral d’un espectacle que entusiasmarà a tot tipus de públic.
Al febrer tancarem la temporada amb “Rhumans” de Rhum&Cia, pallassos, circ i música es combinen en un espectacle divertit, delirant i surrealista, amb un clar objectiu: riure. Perquè el riure ho cura tot.
Finalment destacar la proposta de Incursió Social amb l’espectacle “Chapamama o la fi del món” (2 desembre) un projecte singular i experimental que incideix en col·lectius vulnerables, i que remouran consciencies a través d’un espectacle que gira entorn l’ecologisme i el canvi climàtic.


Teatre familiar
Una de les apostes del Teatre Foment, es oferir una amplia i variada programació de teatre adreçada a les famílies. Durant la temporada de tardor-hivern es podran contemplar fins a sis propostes de gran qualitat i de diversos gèneres.
Tindrem dos espectacles amb l’etiqueta de ser els guanyadors a millor espectacle de La Mostra d’Igualada (festival referent de teatre infantil), com son: “Contes 1.0” de Teatre la fuga (4 novembre) que parla de l’evolució dels contes tradicionals; i, “La nena dels pardals” de Teatre al detall (3 febrer) un espectacle poètic i emocionant sobre els petits herois quotidians, el respecte a la vida i la saviesa innata dels nens.

La companyia Les Bianchis ens mostraran “Les Clink” (7 octubre) un muntatge que combina l’humor i una seriosa reflexió sobre l’art de fer-se preguntes.
Seguirem amb dos espectacles adreçat als més petits: “Els cistells de la Caputxeta” de Samfaina de Colors (16 desembre) que combina la música tradicional, poemes, cançons, estris i joguines. I més endavant “Blink Flash Duncan” de Montse Roig que busca despertar la dansa com a llenguatge d’expressió i obrir la consciència de les pròpies emocions.
Finalitzarem la temporada amb la companyia lleidatana Festuc Teatre amb la seva darrera producció “Adéu, Peter Pan” (3 de març) adaptació del conte clàssic que ens parla del vincle entre els infants i els seus avis.

Llibret programació Foment 2018-19

 

Accions del document

  • Facebook
  • Twitter
  • Whatsapp