Sou a: Inici / Noticies / Ets resident estranger i vols votar?

Ets resident estranger i vols votar?

La Generalitat de Catalunya ha iniciat una campanya informativa amb l’objectiu de fomentar la participació de les persones estrangeres amb dret a vot a les properes eleccions municipals. A les darreres eleccions municipals, només 62.698 persones estrangeres van fer els tràmits per votar, una xifra molt menor del total de persones que podrien haver exercit aquest dret de vot. Per aquesta raó, s’ha iniciat una campanya informativa dirigida a les prop de 300.000 persones d’origen estranger que el proper mes de maig podran escollir el seu govern municipal.

Per aquesta raó, s’ha iniciat una campanya informativa dirigida a les prop de 300.000 persones d’origen estranger que el  proper mes de maig podran escollir el seu govern municipal. 

  • Si ets ciutadà de la UE i és la primera vegada que votes: disposes fins al 30 de gener de 2019 per manifestar la teva voluntat de votar. 
  • Si ets ciutadà de Noruega i fa tres anys que resideixes legalment a l’Estat Espanyol: has de sol·licitar la inscripció al cens electoral a partir de l’1 de desembre de 2018 i fins al 15 de gener de 2019. 
  • Si ets ciutadà de Bolívia, Cap Verd, Colòmbia, Equador, Islàndia, Nova Zelanda, Paraguai, Perú, República de Corea, Trinitat i Tobago o Xile i fa cinc anys que resideixes legalment a l’Estat Espanyol: has de sol·licitar la inscripció al cens electoral a partir de l’1 de desembre de 2018 i fins al 15 de gener de 2019. 

Mig milió de residents estrangers no podran votar

S’estima que mig milió de persones majors d’edat no podran exercir el seus drets de participació, malgrat que en alguns casos fa més de 10 anys que viuen a Catalunya. 

 

https://web.gencat.cat/ca/actualitat/detall/Ets-resident-estranger-i-vols-votar

 

 

Accions del document

  • Facebook
  • Twitter
  • Whatsapp