Sou a: Inici / Noticies / Exposició d'artistes catalanes a la Biblioteca del 2 al 30 de març

Exposició d'artistes catalanes a la Biblioteca del 2 al 30 de març

La Biblioteca Joan Duch de Juneda acollirà, del 2 al 30 de març, l’exposició ‘Artistes catalanes del dibuix i la pintura’, que des de fa temps estàvisitant diferents punts de les comarques catalanes. L’horari per visitar aquesta mostra seràel mateix que el de l’atenció al públic de la Biblioteca.

La mostra, que va ser presentada a l'Institut Catalàde les Dones i estàformada per 15 plafons que reprodueixen algunes de les obres i fotografies de les artistes, així com textos referents a les seves biografies, estàproduïda per l'ICD, adscrit al Departament d'Acció Social i Ciutadania.

Aquesta exposició té com a objectiu difondre els noms d'algunes de les dones, miniaturistes, pintores, dibuixants i il·lustradores que amb la seva obra han contribuït a configurar el patrimoni artístic de Catalunya des de l'Edat Mitjana fins el segle XX.

Les artistes seleccionades (miniaturistes, pintores, dibuixants i il·lustradores) són una mostra del creixement i l'evolució de la creativitat artística de moltes dones que com elles, al llarg del temps, han treballat amb diferents interessos: des de l'adopció dels llenguatges acadèmics i establerts per a què es reconegués el seu treball, fins a la transformació i subversió d'aquests llenguatges per construir altres formes de pintar i representar el món. Elles, com moltes altres, formen part d'una genealogia oculta que aquesta exposició pretén començar a fer visible.

Les creadores de l'exposició són: Ende, Elisava, Isabel de Villena, Emília Coranty, Josefa Teixidor, Elvira Malagarriga, Lluïsa Vidal, Lola Anglada, Mercè Llimona, Laura Albéniz, Carme Cortés, Soledad Martínez, Olga N. Sacharof, Ángeles Santos i Remedios Varo.

 

Accions del document

  • Facebook
  • Twitter
  • Whatsapp
arxivat sota: