Sou a: Inici / Noticies / Festival Art_iculat

Festival Art_iculat

Una cinquantena de persones s’han reunit aquest dissabte al vespre, a la inauguració de l’exposició ‘Solituds’ de l’ il·lustrador i humorista Ermengol Tolsà, al Complex Cultural de Juneda.
Ermengol ha cedit la bombona Nicotinia com a record i homenatge a la producció del caliquenyo de Juneda.
La vetllada s'ha iniciat amb tristor pels membres de la Associació Centre d’Arts Juneda i amics pròxims, per l’homenatge a la recent pèrdua de l’anterior col•laboradora de la junta del Centre d’Arts Juneda, Marta Viles, que ens deixava el dia 8 a mans del càncer. Una dona creativa, que s’esforçava per presentar artistes a les Borges i viure tants moments creatius com fos possible. I aquesta fortalesa s’ha vist en el minut d’aplaudiments que tots els presents l’hi han dedicat després de les paraules de la presidenta del Centre d’Arts Montse Moreno.
Aibert Garriga com a Tinent d’Alcalde, ha agraït a Ermengol i a l’associació de voluntaris, l’oportunitat de gaudir d’una vetllada articulada amb música i escultura. Remarcant que Ermengol ha estat responsable de despertar moltes curiositats a la localitat arran de l’exposició retrospectiva que va tenir lloc per la festa major del 2013 i que va ser la millor oportunitat de conèixer totes les facetes del artista.
Agraint l’oportunitat a l’Ajuntament, la gestió del Complex Cultural i el Centre d’Arts per la nova oportunitat, Ermengol remarcava que Solituds era el segon cop que s’exposava al públic, només abans havia estat presentada a Tàrrega, localitat que també té en gran estima.
Destacava de Solituds que és el què un sent davant d’un paper en blanc que s’ha d’omplir en els terminis, volent remarcar que tots els éssers humans tenim moments de solitud i que la tretzena de peces, mostren en un horitzó de color, un personatge diminut. Perquè tots els colors porten associats una psicologia, a més a més cada peça veu reafirmat el seu significat amb un text (poesia, escrit sobre el color o altri) que han fet diferents escriptors i col•laboradors per acompanyar les obres. Perquè per molt sols que ens sentim, no estem mai sols del tot.
Per gaudir de la nit de juliol, el grup Green Zola ha tocat al pati del Complex un indi rock que alternava música més relaxada amb música més moguda i que ha aconseguit fer portar el ritme a tot el públic fins gairebé les 11 de la nit. L’exposició romandràoberta tot el juliol en horari del Complex Cultural.

Accions del document

  • Facebook
  • Twitter
  • Whatsapp
arxivat sota: