Sou a: Inici / Noticies / Homenatge a Josep Maria Albaigès, fill predilecte de Juneda

Homenatge a Josep Maria Albaigès, fill predilecte de Juneda

Aquest dissabte 1 d’abril la Societat d’Onomàstica ha presentat al Complex Cultural de Juneda el número 5 de la seva revista NOMS en la que es ret homenatge a Josep M. Albaigès

L’acte ha comptat amb la intervenció de Antoni Villas, alcalde de Juneda i de Josep Teixidó, catedràtic, professor a l’Institut Josep Lladonosa i amic del Josep Maria Albaigès. El president de la Societat d’Onomàstica, Joan Tort, ha parlat de  ‘Els noms de lloc ens expliquen el món. Una invitació a l'onomàstica’, fent memòria del Josep Maria Albaigès desde l’òptica de l’onomàstica, de la que en va fer un dels camps fonamentals de la seva vida amb una voluntat principalment divulgativa. I com a punt final s’ha presentat la revista Noms-5, dedicada a Josep M. Albaigès, a càrrec de Ventura Castellvell, de la Societat d'Onomàstica. 

Josep Maria Albaigès, enginyer de camins, llicenciat en ciències econòmiques i escriptor, era un apassionat del llenguatge i l’Onomàstica, però també de les matemàtiques, la patafísica, la genealogia, numerologia, eulogologia, història, mnemotècnia, i literatura de viatges, per citar només alguns dels temes als que va dedicar els seus llibres. Va col·laborar de manera assídua amb la premsa i va presidir la Societat d'Onomàstica, el FONI (Fòrum Onomàstic Nacional i Internacional), era expresident i president honorari del Club Palindromista Internacional (CPI) i exmembre del Comitè de Política Econòmica de la Cambra de Comerç de Barcelona, entre molts altres.  L'any 2011 se'l va nomenar Fill predilecte de Juneda, localitat on va néixer i viure fins a la seva joventut i on hi tornava sovint. Va morir el 18 de març de 2014, sense poder presentar a Juneda el que va ser el seu darrer llibre , Records de l'any de la picor (Pagès Editors) , la crònica d'una família de Juneda, durant la primera meitat del segle XX. 

Accions del document

  • Facebook
  • Twitter
  • Whatsapp