Sou a: Inici / Noticies / Juneda ja te voluntaris per la llengua

Juneda ja te voluntaris per la llengua

El dijous 3-4-08 va tenir lloc a la sala de la planta baixa de l'Ajuntament de Juneda l'acte de presentació de la 1a edició del programa Voluntariat per la llengua a la nostra vila.

Voluntaris per la llengua 

El Consorci per a la Normalització Lingüística(CPNL), des del Servei Comarcal de Catalàde les Garrigues, i l'Àrea d'Immigració del Consell Comarcal de les Garrigues, en col·laboració i amb tot el suport de l'Ajuntament de Juneda, va presentar la primera edició del programa Voluntariat per la llengua a Juneda.

L'acte de presentació va tenir lloc ahir dijous 3 d'abril a dos quarts de 9 del vespre a la planta baixa de l'Ajuntament de Juneda. Aquesta és la primera edició del programa Voluntariat per la llengua que es fa en la nostra localitat.

Va consistir en una breu formació per a les persones voluntàries i una xerrada a càrrec de Joan Gómez, sociòleg i secretari de la Junta de Govern de Justícia i Pau, amb l'objectiu de promoure l'ús de la llengua catalana com a vehicle per fomentar la interrelació, el coneixement mutu i l'intercanvi cultural entre les persones nouvingudes i les catalanoparlants.

Voluntariat per la llengua és un programa de la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i del Consorci per a la Normalització Lingüistica que fomenta l'ús de la llengua catalana en les relacions personals tot posant en contacte una persona que parla habitualment catalàamb una altra que en té coneixements bàsics i que vol fer un pas endavant per parlar-lo amb normalitat.

Aquest programa, que ja fa uns anys que es va endegar i que compta actualment amb nombroses entitats adherides entre les que a partir d'ara també hi ha l'Ajuntament de Juneda, va rebre un premi de la Unió Europea que el va considerar un dels millors projectes pedagògics. De fet, els resultats aconseguits fins al moment, amb una creixent incorporació d'entitats i voluntaris, en donen fe. 

En l'acte d'ahir a Juneda es van formar 19 parelles entre catalanoparlants i nouvinguts de diverses nacionalitats: Bulgària, Marroc, Romania, Senegal... Els voluntaris i els aprenents es van comprometre, amb molta il·lusió, a participar-hi durant 10 setmanes, a raó d'una hora a la setmana.

Val a dir que totes les persones que participen en el programa ho fan d'una manrea desinteressada.

Si us interessa participar en aquest programa podeu trucar al Servei Comarcal de Catalàde les Garrigues, telèfon 973143480 o a l'Ajuntament de Juneda, telèfon 973150014.

D'altra banda, si encara no parleu catalài el voleu aprendre, a Juneda s'organitzen dos cursos de catalàgratuïts que començaran la setmana vinent: un en horari de tarda i l'altre en horari de nit. Podeu demanar informació al Servei Comarcal de Catalàde les Garrigues, tel. 973143480, o a l'Ajuntament de Juneda, tel. 973150014.

Per més informació: voluntariat@voluntariatperlallengua.cat

 

Accions del document

  • Facebook
  • Twitter
  • Whatsapp
arxivat sota: