Sou a: Inici / Noticies / Juneda presenta el divendres l’obra guanyadora del Premi de Poesia Joan Duch, “Dels sécs del vent”, de Joana Castells

Juneda presenta el divendres l’obra guanyadora del Premi de Poesia Joan Duch, “Dels sécs del vent”, de Joana Castells

La Biblioteca Joan Duch de Juneda acull aquest divendres, 15 de maig, la presentació de l’obra Dels sécs del vent, de Joana Castells, guanyadora del XVI Premi de Poesia Joan Duch per a Joves Escriptors.
L’acte comptaràamb la presència de l’autora de l’obra, de la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Juneda, Ramon Urgell, i del poeta Joan Margarit, que a més seràel protagonista d’un recital i xerrada-col·loqui. Aquest recital duràper títol “Des d’on tornar a estimar”, i seràl’avantsala de la presentació del recull poètic de Joana Castells. L’activitat se celebraràa partir de les 21.30 hores a la Biblioteca i estàorganitzada per la Comissió Premi Literari Joan Duch, Fonoll i l’Ajuntament de Juneda, amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, la Diputació de Lleida, Família Duch i Casal de l’Avi Juneda-Fundació “la Caixa”. El premi se celebra en honor de Joan Duch, poeta de Juneda contemporani de Màrius Torres, entres d’altres, que va morir molt jove en el primer tram del segle XX, tot i que en aquesta ocasió l’organització ha decidit dedicar-lo també, i de manera especial, a Jaume Bosch Bori. Es tracta d’un conegut poeta autodidacta local que va traspassar fa pocs mesos deixant un extens i important llegat. El guardó principal, amb una dotació econòmica de 1.500 euros, ha estat per a la gironina Joana Castells amb l’obra “Dels sécs del vent”, mentre que el segon premi (750 euros) ha anat a parar a l’obra “Un mínim nu”, del valenciàMarc Gomar Calatayud, i el tercer (300 euros) ha estat per a Laura González, de Roses, amb l’obra “Els poemes de l’acné”. L’editorial Fonoll publica el llibre guanyador d’un premi que en aquesta ocasió ha rebut un total de 12 obres i que estàobert a poetes de tots els Països Catalans menors de 25 anys.

Accions del document

  • Facebook
  • Twitter
  • Whatsapp
arxivat sota: