Sou a: Inici / Noticies / Juneda s’acull al Pla d’Impuls de la Dansa

Juneda s’acull al Pla d’Impuls de la Dansa

Juneda és un dels sis municipis catalans que col·labora amb el projecte Fem Dansa organitzat per l'Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya, que té com a objectiu acostar aquest art a tots els públics i a tots els territoris catalans. Fem Dansa forma part, juntament amb cinc accions més, del Pla d'Impuls a la Dansa del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

El projecte està encarat a reforçar un circuit estable municipal a Catalunya per a produccions mitjanes de dansa i ampliar la xarxa d'estructures i espais d'exhibició d'àmbit nacional. Juneda hi col·labora acollint tres espectacles en què la dansa és la disciplina central, i tres tallers de dinamització del públic.

Juneda, conjuntament amb Tremp, son els únics municipis de la província de Lleida que s'han sumat a la programació de Fem Dansa. Els altres quatre municipis que s'han unit al programa són Martorell (Baix Llobregat), Palamós (Baix Empordà), Alcover (Alt Camp) i Sant Joan de les Abadesses (Ripollès). Aquest fet, així com la qualitat i els preus reduïts que tindran els espectacles programats, fa que des de la regidoria de Cultura de Juneda s'esperi rebre un bon nombre d'espectadors de tota la demarcació.

  • Divendres 10 de novembre es podrà veure a Juneda el primer espectacle: Molar amb Quim Bigas, premiat recentment amb l’Aplaudiment Sebastià Gasch a la Creació Emergent. Aclamat per crítics i públic, Molar ha estat present en festivals de renom com el Festival Sismògraf, Festival Trayectos, Fira Tàrrega o TNT. 
  • El diumenge 12 de desembre el Teatre Foment acollirà Zaquizamí de la Cia. Roberto G. Alonso, estrenat al Teatre Nacional de Catalunya. Un espectacle de dansa on les joguines i andròmines abandonades a les golfes cobren vida, busquen noves oportunitats i fan dels seus defectes virtuts. Un cant a la diversitat, a la solidaritat i a l’esperit de superació.
  • El dissabte 30 de desembre es tancarà la programació amb l’espectacle del grup Flow Up, una jove companyia de dansa urbana de l’escola Dancescape de Lleida. Flow Up l’integren 9 noies d’entre 15 i 17 anys i ha estat campió d’Espanya de dansa urbana en diferents ocasions en categoria junior i infantil.

El projecte inclou una vessant pedagògica que s’inicia amb l’artista Quim Bigas, amb un taller obert a tots els públics a l’espai la Farinera que es realitzarà els dies 8 i 9 de novembre. A finals de desembre (27-28-29 des) l’escola de dansa Dancescape realitzarà uns tallers de dansa clàssica i dansa urbana dirigit a nens/-es i joves del municipi.

Accions del document

  • Facebook
  • Twitter
  • Whatsapp