Sou a: Inici / Noticies / L’església s’omple per escoltar el cor italiàScarpon del Piave en l’intercanvi amb la Massa Coral Els Cantaires

L’església s’omple per escoltar el cor italiàScarpon del Piave en l’intercanvi amb la Massa Coral Els Cantaires

L’església de Juneda va ser l’escenari, aquest passat dissabte, de l’acte central de l’intercanvi entre el cor italiàScarpon del Piave di Spresiano i la Massa Coral Els Cantaires de Juneda.
Autora: Maria Dolors Lorca

Autora: Maria Dolors Lorca

L’estada de la coral italiana entre nosaltres ha tingut lloc entre els dies 17 i 20 de juliol i correspon a la primera etapa d’un intercanvi que, probablement durant el mes d’octubre, viuràla devolució de visita per part dels cantaires junedencs, que es desplaçaran a Itàlia, concretament a la regió del Veneto. Els representants del Scarpon del Piave s’han allotjat durant aquest dies a Lleida ciutat, però han fet diferents visites per Juneda, així com diferents àpats. L’actuació del dissabte al vespre va comptar també amb la col·laboració de la Massa Coral Els Cantaires i va ser l’acte central d’aquesta experiència que va sorgir gràcies a un contacte d’un dels membres de la coral junedenca. El Cor del Scarpon del Piave va ser fundat el 1959, és una formació de veus masculines i té uns trenta elements, encara que també compta amb una secció femenina. Actualment estàdirigit pel mestre Marc Girardi, un jove músic de Treviso, en col·laboració amb Gianfranco Scotton, exdirector del cor durant més de vint anys i ara vocalista. El seu repertori habitual inclou cançons populars de la tradició veneciana, de Treviso en particular, i cançons de muntanya i alpines. Malgrat això, en cinquanta anys d’activitat, i com a resultat dels contactes amb molts altres cors venecians i italians, ha ampliat el seu repertori, i ha ofert nombrosos concerts a Itàlia i a l’estranger (Eslovènia, Àustria, Alemanya, França i Espanya). El cor organitza el Festival de Cors Popular Songs of Spresiano, que passa per ser el més antic del Veneto, ja que se celebra ininterrompudament des del 1967.

Accions del document

  • Facebook
  • Twitter
  • Whatsapp
arxivat sota: