Sou a: Inici / Noticies / Nou Servei d’Atenció Integral (SAI) al Consell Comarcal

Nou Servei d’Atenció Integral (SAI) al Consell Comarcal

El Consell Comarcal de les Garrigues i la Direcció General d’Igualtat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies van subscriure el passat 10 d’octubre un acord per impulsar un nou Servei d’Atenció Integral (SAI) per defensar els drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals (LGBTI) al nostre territori. D’aquesta manera, la nostra comarca ja compta amb aquest servei, que es presta a les instal·lacions del Consell Comarcal i que formarà part de la Xarxa SAI LGTBI de Catalunya.

El Servei d’Atenció Integral (SAI) es crea per contribuir a la sensibilització social en matèria de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals (LGBTI), i pretén ser un espai de referència per donar visibilitat a aquest col·lectiu.

Funcions del SAI:

1. Oferir un servei d’atenció comarcal de proximitat a les persones LGBTI i a aquelles que s’hi adrecin per qüestions de diversitat sexual, orientació sexual i identitat o expressió de gènere.

2. Donar una atenció integral i de qualitat a les persones LGBTI i fer-los un acompanyament eficient perquè coneguin els recursos específics del territori i llurs necessitats. 3. Donar suport específic per presentar incidències i denúncies per discriminació per raó d’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere, i per realitzar determinats tràmits.

4. Sensibilitzar i informar persones i entitats per tal de mostrar la diversitat d’orientació sexual i d’identitat de gènere i prevenir LGBTifòbia.

5. Oferir informació i recursos LGBTI als diferents serveis i equipaments del territori.

6. Vetllar pel compliment de l’article 9 de la Llei 11/2014, de 10 d’octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia

 

Més informació a:

http://www.ccgarrigues.com/ca/serveis/sai

 

 

Accions del document

  • Facebook
  • Twitter
  • Whatsapp