Sou a: Inici / Noticies / Ple ordinari de l’Ajuntament de Juneda de 14 de juny de 2018

Ple ordinari de l’Ajuntament de Juneda de 14 de juny de 2018

El ple de l’Ajuntament de Juneda del dia 14 de juny, ha estat un ple molt emotiu pel comiat de la regidora electe Sra. Mònica Bernat Capell, de la llista de Junts per Juneda, que ha presentat la seva renúncia per motius personals. Els 5 següents regidors de la llista proposats, han formulat també renúncia anticipada, i s’ha nomenat finalment a la candidata número 9, la Sra. Aïda Mateus Calderó, que prendrà properament possessió del càrrec.
Fotografia dels membres del ple amb la regidora sortint Mònica Bernat

Fotografia dels membres del ple amb la regidora sortint Mònica Bernat

En el mateix ple s’ha acordat l’adquisició de la finca situada a la Travessera de la Plaça de l’Església número 2 de Juneda, d’una superfície de 97 m2, pel preu de 15.000.000 euros. Per a la compra d’aquest bé s’ha justificat el procediment d’adquisició directa donada la peculiaritat del bé i donades les limitacions del mercat immobiliari. El propietari és germà de dos dels veïns que van ser deportats als camps de concentració nazis i s’aprofitarà l’espai adquirit per fer-los un homenatge tan a ells com a la resta de veïns de Juneda que van ser víctimes dels nazis, amb el suport del Grup de Recuperació de la Memòria històrica del Centre Excursionista de Lleida i la campanya promoguda pel Centre d’Estudis de les Garrigues i el projecte Stolpersteine.

 

S’ha aprovat també el reglament de funcionament de ‘lo Cub’, l’espai de co-working i viver d’empreses ubicat a la segona planta de l’Ajuntament de Juneda i que pretén convertir-se en un centre de referència per a nous empresaris i nous emprenedors amb un contingut tecnològic. La finalitat d’aquest espai és facilitar la creació de noves empreses i fomentar l’activitat econòmica i empresarial, a més d’aconseguir que la tecnologia i la innovació s’instal·lin en el nostre territori.

Lo Cub de Juneda vol acollir a joves emprenedors, a empreses que necessitin temporalment una ubicació per tal de consolidar-se, freelance, autònoms que inicien el seu negoci o fins i tot professionals que busquen la sinergia empresarial.

Lo cub compta amb dos despatxos, una sala de coworking, una sala de reunions i formació, una sala d’espera polivalent, un serveis i un cafè-office. Totes les dependències disposen d’aire condicionat, calefacció, connexions elèctriques i informàtiques.

A continuació s’ha aprovat l’ordenança fiscal que fixa el preu públic per a l’ús dels espais de lo cub, que van des de 25€ mensuals la sala de coworking, fins a 75 € mensuals d’un dels despatxos.

 

Altres punts del ple han estat:

- Aprovació del Pla econòmic financer. De la memòria es desprèn que la liquidació del pressupost de l’exercici 2017 no compleix amb la regla de la despesa en termes consolidats, fruit  de la execució dels projectes d’inversió que experimenta un increment important respecte al pressupost de l’exercici anterior. Per part de les inversions de l’Ajuntament hi ha hagut un finançament de fons propis de 507.316,33 euros i de la residència s’ha tingut que finançar la totalitat de les inversions amb fons propis, però s’ha de tenir en compte que moltes d’aquestes inversions són puntuals i no tenen continuïtat en els anys posteriors, i que només un 36,98% s’ha hagut de finançar de manera externa. Per tal de tornar a l’equilibri i, de conformitat amb l’art. 21 de a LO 2/2012 d’estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera, es formula i s’aprova un pla d’econòmic financer. S’ha aprovat amb els vot favorable de tots els grups.

- Aprovació de la modificació de crèdit número 2 de l’Ajuntament, que inclou  l’adquisició de la finca. S’ha aprovat amb el vot favorable dels regidors de l’equip de Govern i de Junts per Juneda i l’abstenció de la regidora del PSC.

Accions del document

  • Facebook
  • Twitter
  • Whatsapp