Sou a: Inici / Noticies / Ple ordinari de l’Ajuntament de Juneda de 19 d'abril de 2018

Ple ordinari de l’Ajuntament de Juneda de 19 d'abril de 2018

El ple de l’Ajuntament de Juneda del passat 19 d’abril va aprovar amb el vot favorable de tots els grups una moció per l’alliberament dels presos polítics, el retorn dels exiliats i la denúncia de la deriva antidemocràtica i autoritària de l’Estat espanyol. També es va aprovar la moció en defensa del model sanitari català i la universalització de l’atenció sanitària. El Ple va decidir adherir-se també a la campanya promoguda pel Centre d’Estudis de les Garrigues, amb el suport del Grup de Recuperació de la Memòria històrica del Centre Excursionista de Lleida, i participar en el projecte Stolpersteine, que proposa recordar les víctimes de les deportacions als camps de concentració nazis, amb la col·locació d’unes llambordes davant de l’habitatge de la víctima o en altres edificis.

El ple de l’Ajuntament de Juneda del passat 19 d’abril va aprovar amb el vot favorable de tots els grups una moció per l’alliberament dels presos polítics, el retorn dels exiliats i la denúncia de la deriva antidemocràtica i autoritària de l’Estat espanyol. També es va aprovar la moció en defensa del model sanitari català i la universalització de l’atenció sanitària. El Ple va decidir adherir-se també a la campanya promoguda pel Centre d’Estudis de les Garrigues, amb el suport del Grup de Recuperació de la Memòria històrica del Centre Excursionista de Lleida, i participar en el projecte Stolpersteine, que proposa recordar les víctimes de les deportacions als camps de concentració nazis, amb la col·locació d’unes llambordes davant de l’habitatge de la víctima o en altres edificis. Els veïns de Juneda que van ser deportats a camps de concentració van ser Francesc Arques Argilés, Jaume Reig Barrufet, Antoni Ferrer Juanós, Andreu Barrufet Barrufet i Antonio Reig Barrufet, tots al camp de Mauthausen.

Altres punts del ple han estat:

- Aprovar la verificació del text refós de la modificació puntual del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal corresponent a la ubicació de Zona Verda i trametre l’expedient a la Comissió Territorial d’Urbanisme als efectes d’aprovar el text refós de la modificació i ratificar la seva aprovació definitiva.

- Declarar l’exempció de l’aplicació de contribucions especials a la Parròquia de la Transfiguració del senyor de Juneda per les obres del projecte d’urbanització de la Vila Closa de Juneda, corresponents a la plaça Església i adjacents, atès el recurs de reposició presentat per la parròquia al·legant estar exempta de l’aplicació de contribucions especials d’acord amb la Llei General Tributària.

- Declarar l’aplicació d’una bonificació del 95% sobre l’impost sobre construccions, obres i instal·lacions i de la taxa de llicència d’obres a l’expedient 04/12 corresponent al Sr. J. R., per a la consolidació estructural del Molí Baix per ser considerades d’especial interès per fet que concorren en l’obra circumstàncies culturals o històrico-artístiques al referir-se a obres d’un BCIL.

- Modificació de crèdit número 1

- Aprovació de la determinació de les dues festes locals per al 2019: 26 i 27 d'agost de 2019

Accions del document

  • Facebook
  • Twitter
  • Whatsapp