Sou a: Inici / Noticies / Projecte Biblioteques amb D.O.

Projecte Biblioteques amb D.O.

La Biblioteca Joan Duch de Juneda torna a participar en el projecte 'Biblioteques amb DO', promogut pel Departament de Cultura, que enguany arriba a la seva 5a edició. Es tracta d'acostar la cultura del vi a través de la literatura, la música, la poesia, els contes, la gastronomia i les diverses manifestacions i llenguatges culturals oferint una àmplia proposta de serveis d’informació i d’activitats per a tots els públics.

Les Biblioteques de la província de Lleida que hi prenen part són les de Alguaire, Artesa de Segre, Cervera, Mollerussa, Tremp, Balaguer, Belianes i Juneda, que compten amb la col·laboració d’una vintena de cellers de la DO Costers del Segre. Al conjunt de Catalunya són 53 les biblioteques públiques participants.

 

El mes de febrer està dedicat a la DO Costers del Segre i la Biblioteca de Juneda compta amb la col·laboració del celler Cérvoles, que a més de participar en les activitats, ha preparat una edició limitada especial dels seus vins Colors negre i Colors Blanc. Durant tot el mes estaran exposats a la Biblioteca llibres al voltant de vi i vins de Cérvoles celler i es duran a terme les següents activitats:

 

Del 2 al 17 de febrer, els usuaris de la biblioteca i els oients de ràdio Juneda, podran participar en un concurs de receptes de cuina, el ‘Recepta’m’, on un dels ingredients ha de ser el vi. Les receptes es podran presentar, una per persona, a través del Facebook de la biblioteca o trucant a Ràdio Juneda. Entre els participants es sortejaran dos lots de productes relacionats amb la lectura i el vi.

 

El dimecres dia 15 es realitzarà un Taller creatiu amb ampolles de vi i altres materials, a les 6 de la tarda, adreçat a nens i nenes de 5 a 10 anys. El divendres dia 17, a les 7 de la tarda,  tindrà lloc una Sessió vitiverbíbora amb l’escriptor i comunicador Màrius Serra,  sota el títol ‘La nota musical dels Costers del Segre, de 2 lletres’ i hi haurà un tast del vi ‘Colors’. I per finalitzar, el divendres 24 de febrer, a partir de les 8 del vespre, tindrà lloc un ‘Tast de Vi i lletres’ a càrrec del Celler Cèrvoles i un sopar per celebrar el 10è aniversari de la Biblioteca.

 

Accions del document

  • Facebook
  • Twitter
  • Whatsapp