Sou a: Inici / Noticies / Reconeixement als Patrons de Juneda

Reconeixement als Patrons de Juneda

Aquest dimecres 5 d'octubre es va celebrar a Juneda la II Jornada de Reconeixement als Patrons de les Entitats d'Assistència a la tercera edat. Els junedencs distingits amb aquest reconeixement van ser:
  • Sr.  Josep Gelonch i Rosinach.

Va ser alcalde de Juneda molts anys.

El seu equip de govern va aconseguir el finançament de Madrid per a construir el centre de la Residència i va constituir l’entitat, de la qual fou el primer president.

El Josep estava molt ben relacionat, era amic personal de la que llavors era Delegada de Serveis Socials a les terres de Lleida, la Sra. Teresa Ribes, i tenia bona relació amb els Consellers de Benestar Social de torn, el Sr. Josep Laporte i el Sr. Antoni Comas i va afavorir que l’entitat fos de les primeres de Catalunya a signar conveni amb el Departament de Benestar social.

Se li fa aquesta distinció, per tenir la capacitat de plantejar la iniciativa de fer una residència a un poble tant petit con Juneda, per creure en el projecte malgrat les dificultats que li va suposar, en la gestió municipal, el dèficit que generava el centre durant els primers anys de funcionament, per la confiança i el suport a la direcció del centre en tot moment...

 

  • Sr.  Antoni Gorgues  Gorgues.

Va estar regidor de l’Ajuntament de Juneda molts anys, la majoria dels quals com a regidor de serveis socials.

Va formar part de l’equip de govern que va construir el centre i que va constituir l’entitat.

Amic personal de la que llavors era Delegada de Serveis Socials de les Terres de Lleida, la Sra. Teresa Ribes, va afavorir que l’entitat tingués una relació privilegiada amb el Departament de Benestar Social.

Se li fa aquesta distinció, per la voluntat ferma de que a Juneda s’obrís una de les primeres residències municipals a les Terres de Lleida, pel suport incondicional al president de l’entitat, pel recolzament constant a la direcció del centre, sobretot en els inicis, i pel suport a les iniciatives de l’equip assistencial del centre mentre va ser a la Junta.

 

  • Sr.  Ramon Vallés i Puig.

Va ser alcalde de Juneda i president de l’entitat durant dos períodes en dos legislatures diferents. (del 2001 al 2005)

Home de consensos, intel·ligent, metòdic i d’esquerres, provinent de l’àmbit de l’ensenyament.

El seu mandat va ser una etapa de creixement de l’entitat i d’afrontar profunds canvis en la concepció dels serveis socials.

Es va arribar a acords amb la Generalitat per ampliar les places subvencionades a tots els serveis.

També es va ampliar el centre i la cartera de serveis. Neix : Residom (el servei d’atenció domiciliària), que fou la llavor del que més tard seria la Fundació Serveis de Suport.

En la seva etapa es preocupà de dotar a l’entitat d’un bon equip assistencial, professional i format, per poder afrontar els nous reptes amb garanties.

Se li fa aquesta distinció, per creure en el projecte, per la seva capacitat d’arribar a acords  malgrat les dificultats, pel suport constant a les iniciatives de la direcció i de l’equip assistencial del centre mentre va ser a la Junta.

 

  • Sr.  Isidre Barrufet i Rubio.

Va ser regidor de l’Ajuntament de Juneda la legislatura 1994-1998, durant la qual va formar part de la primera junta executiva del Patronat Municipal Assistencial.

Sempre va defensar que Juneda disposés d’una Residència i un Centre de Dia per les persones grans i va donar suport constant a l’equip de govern que va construir el centre.

Se li fa aquesta distinció, per la voluntat ferma de que a Juneda s’obrís una de les primeres residències municipals a les Terres de Lleida. Pel seu suport incondicional al president de l’entitat. Pel recolzament constant a la direcció en els inicis. I pel suport a les iniciatives del centre mentre va ser a la Junta.

 

  • Sr.  Dionís Sedó i Cedó

 Va ser regidor de l’Ajuntament de Juneda la legislatura 1994-1998, durant la qual va formar part de la primera junta executiva del Patronat Municipal Assistencial.

Home amb inquietuds socials va donar suport a la iniciativa de que a Juneda s’obrís una de les primeres residències municipals a les Terres de Lleida.

Se li fa aquesta distinció, per impulsar, des del primer moment, fer un conveni amb el Departament de Benestar Social, a canvi d’obtenir d’ajuda per atendre a persones sense recursos. Per donar suport incondicional al president de l’entitat. Pel recolzament constant a la direcció ens els inicis. I pel suport constant a les iniciatives del centre mentre va ser a la Junta.

 

  • Sr. Ramon Cornudella i Sabaté.

Va estar regidor de l’Ajuntament de Juneda molts anys. Va formar part de l’equip de govern que va construir el centre i que va constituir l’entitat.

Ha estat a la junta de vocal del 1989 fins al 2011.

Home que s’ha destacat per la seva sensibilitat pels temes socials. Va ser patró fundador de TALMA, entitat de Juneda que atén a discapacitats i col·laborador incansable en tota mena de projectes i iniciatives socials encara a dia d’avui.

Se li fa aquesta distinció, per la voluntat ferma de que a Juneda s’obrís una residència per a la gent gran. Pel suport incondicional al funcionament de l’entitat des de la regidoria de l’Ajuntament de la qual n’era responsable. Per la disponibilitat i dedicació, sobretot als inicis de l’entitat. I pel suport constant a les iniciatives del centre mentre va ser a la Junta.

 

  • Sr. Antoni Arqués i Barrufet.

Va formar part de la primera junta executiva del Patronal Municipal Assistencial del 1994 al 1998.

Home profundament d’esquerres, de fortes conviccions i ferm en la seva ideologia. Lluitador incansable, Regidor per PSC a l’Ajuntament de Juneda en el període del 1984 al 1987, i altrament cronista i col·laborador de múltiples revistes, periòdics i publicacions comarcals...

Se li fa aquesta distinció, per la voluntat ferma de que a Juneda s’obrís una de les primeres residències municipals a les Terres de Lleida. Pel seu interès en el projecte de funcionament de l’entitat. Pel suport incondicional al president de l’entitat. I pel recolzament constant a les iniciatives del centre mentre va ser a la Junta.

 

Teniu les fotos de l'acte aquí

 

 

Accions del document

  • Facebook
  • Twitter
  • Whatsapp