Sou a: Inici / Noticies / RECONEIXEMENT ESTATAL PER A LA PROGRAMACIÓ CULTURAL DE JUNEDA

RECONEIXEMENT ESTATAL PER A LA PROGRAMACIÓ CULTURAL DE JUNEDA

La Academia de las Artes Escénicas de España destaca la programació cultural de Juneda en el seu informe anual. La valoració destaca la tasca de programació i dinamització cultural que impulsa l’Ajuntament, i que té els seus màxims exponents en la programació del Teatre Foment i el Festival de música Els Rentadors.

La Academia de las Artes Escénicas de España ha destacat la programació cultural de l’Ajuntament de Juneda dins el seu ‘Informe sobre las artes escénicas en España: distribución, programación y públicos’ corresponent al 2020.

Es tracta del segon informe que emet aquest organisme des del seu Observatorio de las Artes Escénicas. El primer volum estava dedicat al finançament i a la situació laboral del sector, mentre que aquesta segona entrega se centra, com ha quedat dit, en la distribució, la programació i els públics.

En el cas de Juneda, l’informe l’assenyala com un exemple a seguir pel que fa a la tasca de programació i dinamització cultural, un fet que ha permès que la cultura arribi al públic i arreli. L’informe remarca també que aquest objectiu s’ha assolit, a més, malgrat els recursos limitats, la competència existent i els complexos procediments administratius que en ocasions cal superar.

L’Ajuntament ha rebut amb satisfacció aquesta valoració que ve a refermar l’aposta decidida que s’està fent per les propostes culturals des de fa anys, i que té els seus màxims exponents en la programació d’arts escèniques del Teatre Foment i el festival de música Els Rentadors.

L'Observatorio és un projecte de l’Academia de las Artes Escénicas de España, a través de la seva Fundació. Està patrocinat per la Comunidad de Madrid-Consejería de Cultura y Turismo, i compta amb el suport de l'Instituto Nacional de las Artes Escénicas y la Música (INAEM) del Ministerio de Cultura y Deporte.

La seva tasca principal és realitzar estudis de situació i ofereix dades reals i valoracions expertes al voltant de les principals qüestions que preocupen als professionals en el desenvolupament del seu treball.

En el cas del 'Informe sobre les arts escèniques a Espanya: distribució, programació i públics (2020)' conté els resultats d'una enquesta realitzada en les quatre llengües oficials de l'Estat, en què van participar més de 1.200 professionals de tot el país.

Accions del document

  • Facebook
  • Twitter
  • Whatsapp