Sou a: Inici / Noticies / Vídeo de sensibilització per la lluita contra la violència envers les dones

Vídeo de sensibilització per la lluita contra la violència envers les dones

L'Ajuntament de Juneda, junt amb altres entitats i serveis de la comarca, col·labora amb la iniciativa del Consell Comarcal de les Garrigues per tal de commemorar un any més el 25 de novembre el DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA ENVERS LES DONES. L'objectiu és visibilitzar el que encara avui passa, les violències exercides cap a la dona, amb el desig que això algun dia deixi de ser una problemàtica social.
Foto: lesBorgesTV

Foto: lesBorgesTV

Amb aquesta finalitat, s’ha realitzat un vídeo de sensibilització que es pot veure a través del canal de YouTube del Consell Comarcal i les xarxes socials, i que ha comptat amb la participació de professionals de les entitats i serveis de la comarca, com Mossos d’Esquadra, Policia Local, Creu Roja, atenció primària de l’ICS, Bombers, OficinaJove GarriguesBiblioteca Juneda i Biblioteca Marquès d'Olivart, ajuntaments de la comarca, entre altres, i el grup de música Avstral, que ha posat la música, així com Les BorgesTV que ha fet la gravació i edició del vídeo.

Amb aquest vídeo, s’intenta donar llum a les dones que pateixen violència i sensibilitzar les persones que hi poden fer alguna cosa, que és tota la ciutadania.

A més, al llarg d’aquesta setmana, les tècniques del SIAD i l’Oficina Jove de les Garrigues estan visitants els centres d’educació secundària de la comarca a les hores del pati per fer difusió d’aquesta problemàtica social i dels mecanismes d’ajuda que tenen al seu abast les persones que la pateixen, com per exemple el telèfon contra la violència masclista. 

Tanmateix, realitzen una dinàmica de grup amb els joves a través de cançons que contenen missatges masclistes. Se’ls demana que detectin els missatges i que proposin alternatives que eliminin les connotacions negatives envers les dones. 

Ahir dimarts, van visitar l’Institut d’Educació Secundària L’Olivera de la Granadella, avui visiten el Col·legi Mare de Déu de Montserrat de les Borges Blanques, i demà dijous estaran a l’hora del pati a l’Institut Josep Vallverdú de les Borges.

Text: lesBorgesTV

Accions del document

  • Facebook
  • Twitter
  • Whatsapp