Search
Close this search box.

Església Parroquial de la Transfiguració del Senyor

L'edifici

Església de planta rectangular de creu llatina de 24 metres de llarg per 20 metres d’ample amb un enlairat cimbori i gran presbiteri. L’estructura està formada per tres naus dividides en 6 pilars amb la central més elevada que la resta i coberta per una volta cilíndrica d’arcs torals i llunetes amb finestrals.

La façana és d’estil neoclàssic amb elements del barroc i on destaca la porta central amb un arc de mig punt guardada per dues columnes damunt bases motllurades i capitells.

L’interior, que fou malmès pels bombardeigs durant la Guerra Civil i està restaurat, consta d’un paviment de mosaic, pilastres de grans capitells amb cornisa, altar major i altars menors molt engalanats en les naus laterals de gust barroc. El campanar és vuitavat, de planta quadrada i construït, tan aquest com el frontis, de pedra picada.

HISTÒRIA

Dedicada a la Transfiguració del Senyor, es començà a construir com a església nova l’any 1740, ja es pogué visitar el 1746 i fou consagrada el 1748 per Gregori Galindo, bisbe de Lleida.

Aquest temple nou, d’estil entre renaixentista i barroc, comptava amb un Altar Major barroc construït el 1763 per l’escultor Antoni Ochando, de Constantí, que fou destruït durant la Guerra Civil, malgrat ser considerat una joia del barroc acadèmic i dels millors altars de la Catalunya del segle XVIII. El 2 d’abril de 1938 l’edifici fou bombardejat per l’exèrcit franquista destruint part del cimbori i causant nombrosos danys.

Search
Close this search box.