Search
Close this search box.

L’Agrupació Sardanista de Juneda es va fundar l’any 1943 arran d’una ballada de sardanes a la plaça. A poc a poc es va anar consolidant fins a inicis de l’any 60 quan va començar a expandir-se i ampliant les actuacions i ballades arreu del territori.
La nostra agrupació programa cada any dues ballades molt significatives:
– 10 de setembre Diada de Catalunya
– A l’estiu l’aplec de la Sardana
Propera data confirmada: Aplec de la Sardana de Juneda 8 de juliol de 2023

Contacte
agrupaciosardanistajuneda@gmail.com
President: Miquel Soria 609.65.41.59

Som l’Assocació de Mares i Pares d’Alumnes de l’Escola Manuel Ortiz de Juneda, creada el 1972. Ens ocupem d’acompanyar i millorar l’educació dels nostres fills i filles a través d’accions que repercuteixen directament en ells. Col·laborem amb el centre escolar i amb el municipi de manera transversal.

Xarxes socials:
instagram.com/ampamanuelortizjuneda

L’any 1999 i després de 30 anys vàrem fer renàixer la colla d’armats del poble, l’associació cultural “Los Armats dels 7 Dolors”. Des del 2 d’abril de dit any, hem donat custòdia al pas de la Dolorosa, a la processó del Sant enterrament de divendres Sant del nostre poble. A part de realitzar sortides en les trobades que hem estat invitats majoritariament en comarques de Tarragona.

Xarxes socials:
facebook.com/armatsdejuneda

Contacte:
Ramon Figueres Manresa,
Carrer Democracia 16
Tel: 629 38 10 60,
armatsdejuneda@gmail.com

 

 

L’Associació de Dones Junieta de Juneda està inscrita al registre d’entitats jurídiques de la Generalitat de Catalunya des del dia 10 de novembre de 1992.
Tal i com hi figura en els seus estatuts, es dedica a promoure, organitzar i desenvolupar activitats de tipus cultural, civil, social i esportiu, i en general, totes aquelles activitats que afavoreixin la promoció de la dona per aconseguir la plena igualtat home i dona.
Amb aquest objectiu, organitza xerrades, taules rodones, tallers, cursos, sortides culturals, etc.

Xarxes socials:
instagram.com/a_dones_junieta

Contacte:
donesjunieta@gmail.com
Major, 13

 

La Massa Coral “ELS CANTAIRES” de Juneda fou fundada l’any 1927. 
Actualment, la Massa Coral “ELS CANTAIRES” de Juneda la formem una trentena de cantaires i la direcció va a càrrec de la junedenca Núria Gilabert i Castellarnau. Cal remarcar que “ELS CANTAIRES” som l’únic cor exclusivament de veus masculines de les terres de Ponent.
El nostre repertori és molt extens i variat: sardanes, havaneres, cançons populars catalanes, i també algunes d’altres gèneres. La majoria, però, són peces claverianes, exclusivament composades per a cors d’homes. Actuem en formació de concert i en les habituals caramelles de Pasqua i Pasqüetes amb els tradicionals “Cuplets” (cançons satíriques de l’actualitat).
Al llarg d’aquests prop dels cent anys de trajectòria, hem participat en diferents  concerts, trobades i intercanvis a diferents localitats dels Països Catalans, a la Catalunya Nord, a l’estat espanyol i fins i tot a l’estranger, actuant en nom propi i en alguns casos també representant els Cors de Clavé a petició de la Federació de Cors Clavé

Xarxes socials:
instagram.com/cantairesjuneda
facebook.com/CantairesJuneda

El Casal de l’avi es va fundar arran d’una reunió de veïns i veïnes de Juneda que tenien la voluntat de crear una associació d’esbarjo i trobades entre les persones jubilades de la vila. Es va crear el 5 de juliol de 1982 amb el nom de Casal de l’avi.
Posteriorment, el maig de 1983, es va nomenar a la 1a Junta i des de la data, la nostra associació ha anat consolidant-se i augmentant la seva oferta d’activitats  esportives, culturals i d’oci, a més dels serveis socials i sanitaris que s’hi duen a terme.
Com a activitats destacades fem: la diada de Catalunya (11 de setembre), la Castanyada i la celebració de 1r de maig.

Contacte:
casaljuneda@gmail.com
973.150.602

El Cor Juneda Canta neix l’any 2017 de la il·lusió, l’esforç i la determinació d’un gran nombre de dones i homes que, tot i formar un grup molt divers pel que fa a edats, procedències i condicions, compartim plegats una característica en comú: l’amor per la música i especialment en forma de cant coral, i la determinació de construir a Juneda una gran coral mixta, arrelada i identificada amb la nostra vila.
Actualment, cinc anys després de la seva fundació, la coral compta amb una seixantena de cantaires. I el director des de la seva fundació és el Josep Rosinach Boronat, autor, director i compositor de la Cantata 1714-2014, 300 anys vencent.
Al llarg d’aquests 5 anys hem fet concerts a diferents indrets; tant al poble de Juneda com a Les Borges Blanques, Miralcamp, Lleida, Puigverd, Artesa de Lleida o Mollerussa. 

Xarxes socials:
instagram.com/corjunedacanta

Contacte:
C/Roger de Llúria, 13, 25430 Juneda 
corjunedacanta@gmail.com

El grup de colònies Estel Nou és una entitat sense ànim de lucre fundada el 1988, que dur a terme durant tot l’any diferents activitats relacionades amb el món de l’educació en el lleure, sent la principal activitat unes colònies de 12 dies a l’estiu. Està formada per joves monitors i monitores de la vila i voltants, que acompanyen infants i joves de Juneda, Torregrossa i altres pobles de la província.

Xarxes socials:
instagram.com/estelnou

Histèriques és una associació feminista i LGTBI+ nascuda a principis del 2020 després d’una formació en perspectiva de gènere i violències masclistes. Som un grup format per diverses joves de Juneda i voltants que a través de reunions, debats i formacions permanents defensem i lluitem per la igualtat. Treballem a través de diferents línies d’actuació com ara, cartells pel 8M i l’Orgull, articles a la premsa, publicacions a les xarxes socials i diferents actuacions al poble. Lluitem per erradicar el masclisme, la violència de gènere, la LGTBI-fòbia i tota mena d’opressió i discriminació.

Xarxes socials:
instagram.com/histeriques
facebook.com/histeriques
twitter.com/histeriques

El Jovent Junedenc es va fundar l’any 2012 amb la col·laboració del jovent d’aleshores. Som una associació oberta a tot el jovent del poble de Juneda que vulgui participar o donar suport en tots els nostres projectes.
Fins avui dia, el JJ hem organitzat sortides, com l’esquiada a Sort amb el jovent del poble, hem fet xerrades i tallers d’interès amb la col·laboració de l’Oficina Jove de les Garrigues, i per últim l’entitat també s’encarrega de donar ritme al poble i, organitza festes per a totes les edats.

Xarxes socials:
instagram.com/joventjunedenc

Contacte:
joventjunedenc@gmail.com

La Junta Local de l’associació contra el càncer a Juneda es va crear el 14 de maig de l’any 2003 amb la voluntat d’establir una delegació local per ajudar a tots els ciutadans i ciutadanes del nostre poble que es trobin afectats per aquesta malaltia.

Actualment, som 6 membres en la Junta que participem activament en totes les activitats, tant locals com d’àmbit estatal, que puguin ficar el seu granet de sorra en la lluita contra el càncer.

Contacte:
contraelcancer.juneda@gmail.com
tel. contacte: 618 26 50 54

 

L’Associació en Defensa del Patrimoni Natural La Banqueta és una associació sense ànim de lucre fundada el 1991 que vetlla per la conservació del Patrimoni Natural i la millora mediambiental de Juneda i les seves contrades.
La Banqueta destaca pel seu esforç a favor del reconeixement oficial i la protecció legal de les banquetes arbrades dels Canals d’Urgell com a Parcs Arbrats de la Plana Urgellenca.

Web i Xarxes socials:
labanquetadejuneda.cat
facebook.com/LaBanquetaDeJuneda
twitter.com/La_Banqueta
instagram.com/labanquetadejuneda

La Penya Ullà es una colla que va participar a l’Aplec del 1984. En aquella època, Era el jovent de Juneda i ara tornen precisament els fills d’aquells que la van fundar al seu dia. Recuperaran el passeig de la somera a la rua i comencen amb força, uns 150 membres, que entre altres coses volen potenciar la cassola de tros de Juneda, on els caragols també són protagonistes. Any de fundació: 1984. Refundada el 2016.
A Juneda realitzem varies activitats durant any, com tambè participem a La Festa Major.

Contacte:
Cap de colla/ President: Antoni Bertran Martí
649221705
penyaullajuneda@gmail.com

Xarxes socials:
instagram.com/penyaulla

L’associació cultural Fonoll neix l’any 1978 amb ganes de treballar per la cultura catalana, promoure l’associacionisme i les activitats culturals que es duien a terme al poble. Ara, 45 anys després i el pas per diferents directors i directores i membres del Consell de redacció, més de 240 números, la revista Fonoll manté l’objectiu d’informar i fer de la revista un punt de debat, conversa, nous coneixements I activitats que es van duent a terme al nostre poble. 

Contacte:
revista@fonoll.com

Xarxes socials:
instagram.com/revistafonoll

Els Rojos de Junda, grup de diables, diablons i percussió es funda l’any 2006 com a associació amb la intenció de promoure la cultura popular catalana de correfocs i mantenir la tradició del correfoc de festa major al nostre poble. 
Actualment, participem en diferents festivitats a poblacions de la resta de Catalunya amb els nostres espectacles de foc i percussió, tant a nivell de la colla d’adults com la infantil

Xarxes socials:
instagram.com/rojos_de_junda
twitter.com/RojosdeJunda
facebook.com/ElsRojosDeJunda

TastaVins Juneda és una associació sense ànim de lucre que es va crear l’any 2017 per tal de donar a conèixer la cultura del vi català per mitjà de tasts de vins mensuals i una fira anual.

Web i xarxes socials:
www.tastavinsjuneda.cat
www.firatastavinsjuneda.cat
instagram.com/tastavinsjuneda
facebook.com/tastavinsjuneda

La colla Ciclista la Pedalada es va constituir coma a club federat el mes d’octubre de 2008, i actualment l’entitat compta amb uns 180 socis. Les principals activitats del club són:Organització de la marxa en BTT Transbessons a primers del mes d’octubre des de fa vint-i-un anys (2002-2022)
Organització del Trofeu Vila de Juneda en carretera per a les categories elit i sub-23 que se celebra a finals del mes d’agost en plena Festa Major en un circuit urbà caracteritzat per les primes del públic i el paviment de llambordes de granet. Des del 2018 s’organitza amb el mateix recorregut el Trofeu Vila de Juneda fèmines, que forma part del calendari de la Copa Catalana fèmines de la Federació Catalana de Ciclisme.
Juntament amb el Consell Esportiu de les Garrigues i l’Ajuntament de Juneda ha creat l’Escola de Ciclisme Juneda Garrigues amb l’objectiu d’iniciar, fomentar i perfeccionar l’esport de la BTT amb totes les seves vessants, disciplines i edats.S’ha
convertit en tradició la sortida i l’Esmorzar de Nadal, que se celebra entre els ponts de desembre i Nadal

Contacte:
info@cccpjuneda.info

Web i xarxes socials:
cccpjuneda.info
escolaciclismejuneda.cat
instagram.com/cccpedaladajuneda
instagram.com/escola_ciclisme_juneda

La colla Ciclista la Pedalada es va constituir coma a club federat el mes d’octubre de 2008, i actualment l’entitat compta amb uns 180 socis. Les principals activitats del club són:Organització de la marxa en BTT Transbessons a primers del mes d’octubre des de fa vint-i-un anys (2002-2022)
Organització del Trofeu Vila de Juneda en carretera per a les categories elit i sub-23 que se celebra a finals del mes d’agost en plena Festa Major en un circuit urbà caracteritzat per les primes del públic i el paviment de llambordes de granet. Des del 2018 s’organitza amb el mateix recorregut el Trofeu Vila de Juneda fèmines, que forma part del calendari de la Copa Catalana fèmines de la Federació Catalana de Ciclisme.
Juntament amb el Consell Esportiu de les Garrigues i l’Ajuntament de Juneda ha creat l’Escola de Ciclisme Juneda Garrigues amb l’objectiu d’iniciar, fomentar i perfeccionar l’esport de la BTT amb totes les seves vessants, disciplines i edats.S’ha
convertit en tradició la sortida i l’Esmorzar de Nadal, que se celebra entre els ponts de desembre i Nadal

Contacte:
info@cccpjuneda.info

Web i xarxes socials:
cccpjuneda.info
escolaciclismejuneda.cat
instagram.com/cccpedaladajuneda
instagram.com/escola_ciclisme_juneda

L’Escola de Futbol Intercomarcal es va crear l’any 2002 a partir de la iniciativa de col·laboració de quatre municipis: Juneda, Torregrossa, Puigverd de Lleida i Artesa de Lleida.Té com a finalitat la promoció de l’activitat esportiva i en especial del futbol en infants i joves des dels 4 fins als 19 anys.

Contacte:
efinter@gmail.com
656 84 33 56

Web i xarxes socials:
instagram.com/efintercomarcal

Si bé el Club d’Escacs de Juneda es creà l’any 1960, fins l’any 1972 no es federà oficialment i no fou fins el 1982 que s’aprovaren els seus Estatuts.
El Club d’Escacs de Juneda participa regularment en els torneigs de la Copa i de la Lliga i, alguns dels seus jugadors ho fan en els campionats individuals. També col·labora en cada número de la revista local “Fonoll”, organitza el torneig d’escacs de Festa Major i durant anys ha impartit classes d’escacs.

Contacte:
686.36.57.03
club@escacsjuneda.cat

L’Escola de Ciclisme Juneda-Garrigues es va crear el 2019 gràcies a la
col·laboració entre el CC Colla la Pedalada, el Consell Esportiu de les
Garrigues, i l’Ajuntament. Actualment és Escola Oficial de la Federació
Catalana de Ciclisme, compta amb uns 90 alumnes entre Escola de Formació
(3 a 15 anys) i Escola d’Adults (16 a 65 anys). Disposa d’unes
instal·lacions úniques a la província per la pràctica de la BTT, amb tot
d’elements tècnics i il·luminació artificial, on cada any s’organitza
una prova competitiva de caràcter infantil molt ben valorada.

Contacte:
escola@escolaciclismejuneda.cat

Web i xarxes socials:
escolaciclismejuneda.cat
instagram.com/escola_ciclisme_juneda
facebook.com/Escolaciclismejunedagarrigues

El 22 de novembre de 2019 es va constituir el Club Patinatge Artístic Juneda tot i que des del 1976 era una secció del Club Hoquei Juneda.
La voluntat del CPA Juneda es fomentar la pràctica de l’esport, concretament del patinatge artístic, tot afavorint les relacions humanes i transmetre a través de l’esport el respecte, el companyerisme, l’esforç, la constància i l’esperit de superació.

Contacte:
Camí de les Borges Blanques, s/n (Poliesportiu Municipal)
25430 Juneda (Lleida)
625557960 (Laia) 
junedapatins@gmail.com

Xarxes socials:
instagram.com/junedapatins

Search
Close this search box.