Sou a: Inici / Descobreix!

Benvinguts!

La vila de Juneda es troba situada al nord de la comarca de les Garrigues, a tocar de les comarques veïnes del Pla d'Urgell i del Segrià. La Juneda que coneixem actualment va néixer a redós d'un petit turó, on es va desenvolupar la Vila Closa o recinte emmurallat.

La Vila cresqué fora les muralles, cap a terres més planeres, urbanitzant el que avui coneixem com el Carrer dels Perxes, amb més de 31 porxos de diferents estils arquitectònics, i que han creat unes de les imatges més conegudes de Juneda.

El poble però, no s'aturà en aquest punt, i va créixer fins a tocar del Torrent de la Femosa, configurant entre mitjans del segle XIX i el XXI, la Juneda que coneixem actualment.

Sortint dels carrers de Juneda, podem descobrir el passeig arbrat de la Banqueta, resseguint la 4a Séquia del Canal d'Urgell, i que ens mostra al seu entorn un magnífic patrimoni industrial i natural vinculat amb la construcció del canal al segle XIX.

Una de les altres meravelles del municipi la trobem a l'Espai Natural Protegit de Bessons, on destaquen les espectaculars vistes del territori, l'abundant fauna de rapinyaires, i així com una vegetació típica dels paisatges garriguencs, que contrasta amb el paisatge de regadiu ubicat uns quilòmetres al nord.

El municipi us ofereix un ventall d'experiències entorn al patrimoni cultural i natural. Gaudiu-lo!

Accions del document

  • Facebook
  • Twitter
  • Whatsapp