Sou a: Inici / Noticies / Dia Mundial de la SIDA 2020

Dia Mundial de la SIDA 2020

L'Ajuntament de Juneda dona suport al manifest redactat en motiu de la commemoració, avui, del Dia Mundial de la Sida 2020. Compartim compromisos i respostes.

Des de l'any 1987, cada 1 de desembre al món es commemora el Dia Mundial de la Sida per donar suport a les persones que viuen amb el VIH i a les que estan afectades pel virus; per recordar les persones que han mort per malalties relacionades amb la sida i per no oblidar que hem de continuar actius, sense treva, en la resposta enfront del VIH.

Aquest any 2020 totes les mirades estan sobre la pandèmia de la COVID-19 i com que aquesta afecta la nostra salut.

La COVID-19 ha fet que sigui evident, una vegada més, que la salut s'interrelaciona estretament amb altres qüestions fonamentals com les desigualtats, els drets humans, la igualtat de gènere, la protecció social i l'economia.

Per acabar amb les pandèmies del VIH i de la COVID-19, conscients en el temps, és necessària la mateixa aproximació holística basada en els principis de salut pública: equitat, solidaritat, accés al sistema sanitari i que la societat s'involucri en les mesures que es prenen.

És clau que se'n segueixi impulsant el monitoratge, la prevenció, la detecció precoç i el tractament, i eliminar l'estigma i la discriminació associats, posant les persones en el centre de les actuacions, fonamentant-les en els drets humans i amb perspectiva de gènere.

Per avançar en aquests objectius, el compromís polític i social existent a Catalunya ens ha permès desenvolupar eines com el Pla d'acció enfront del VIH i altres ITS 2016-2020, l'Acord nacional per afrontar l'epidèmia del VIH a Catalunya i lluitar contra l'estigma relacionat i el Pacte social contra la discriminació de les persones que viuen amb el VIH.

Instruments com el Programa de prevenció, control i atenció al virus d'immunodeficiència humana, les infeccions de transmissió sexual i les hepatitis víriques faciliten la planificació, l'impuls, la coordinació i l'avaluació de les estratègies que ens han de conduir al control i l'eliminació d'aquests problemes de salut.

Només si les administracions, les entitats comunitàries, les societats científiques i la ciutadania treballem amb empenta i de forma coordinada aconseguirem millorar la qualitat de vida de tota la població, evitar noves infeccions, fer-ne els diagnòstic i tractar-les precoçment, així com abordar nous reptes com ara l'envelliment prematur de les persones amb VIH de forma efectiva.

En aquest Dia Mundial de la Sida 2020, sincronitzem els esforços i apel·lem a la responsabilitat compartida, sense excepció, per aconseguir una societat més sana.

La meva salut és la salut de totes i tots.

900 21 22 22

Accions del document

  • Facebook
  • Twitter
  • Whatsapp