Sou a: Inici / Noticies / Escolars revegeten la llera del Riu Femosa a Juneda

Escolars revegeten la llera del Riu Femosa a Juneda

El divendres 19 de febrer tot l'alumnat de l'Escola Manuel Ortiz de Juneda va participar en una jornada de revegetació de la riba de la Femosa a Juneda. Per torns, i seguint les mesures de seguretat dins del protocol per a la COVID-19, els infants van plantar més de 300 exemplars de 20 espècies diferents de vegetació autòctona de ribera (plantes, arbusts i arbres)

La plantada de salzes, freixes, lliris, etc. va discórrer en una alegre i distesa jornada matinal compartida entre professorat i alumnat. Aquesta activitat tenia un doble objectiu, per una banda apropar als infants a aquest curs fluvial i per altra, millorar l'estat actual del riu.

Va ser una actuació organitzada conjuntament per l'Escola Manuel Ortiz de Juneda, el Camp d'Aprenentatge de Juneda (Les Obagues), l'Associació La Banqueta i l'Ajuntament de Juneda. També comptava amb el suport i el vistiplau i de l'Agència Catalana de l'Aigua, qui va assumir el cost del planter; tot plegat, coordinat sota la direcció d'Adrià Masip (Burgeon).

La Femosa naix a les serres de l'Urgell i de la Conca de Barberà, passa pel nord de la comarca de les Garrigues i finalment entra al Segrià per desembocar al riu Segre. La longitud del curs fluvial és de 54 km i la superfície de conca de 34.270 hectàrees. Després dels aiguats de l’octubre de 2019, diverses entitats de les Garrigues van unir esforços per exigir un major reconeixement i una millor gestió d'aquest riu mitjançant una moció. Aquesta moció ja compta amb el suport de 8 ajuntaments, entre ells, el de Juneda.

Accions del document

  • Facebook
  • Twitter
  • Whatsapp