Sou a: Inici / Noticies / Èxit de públic de la 40a edició del concurs de cassoles de tros de Juneda

Èxit de públic de la 40a edició del concurs de cassoles de tros de Juneda

Un total de 95 colles s’han presentat a aquesta edició de les cassoles que s’ha celebrat el diumenge dia 3 de juny a Juneda i a la que han assistit entre públic i participants unes 3.000 persones.
un moment de l'actuació del 'Peyu'

un moment de l'actuació del 'Peyu'

El temps, que venia amenaçant pluja i tempesta en gairebé totes les previsions, va respectar la festa del 40è aniversari. L’Ajuntament havia previst una ubicació alternativa per al dinar però finalment va fer un dia esplèndid i es van poder realitzar totes les activitats programades.

 

La Banqueta es va començar a omplir ràpidament de colles fent les seves cassoles, que d’acord amb les bases havien de ser de terra i amb foc de llenya. L’Ajuntament i la comissió van posar a disposició de tots els que ho desitgessin, la possibilitat de realitzar un menú degustació a 5 euros o un dinar per 10 euros, a l’ombra dels plataners de la Banqueta.

 

Durant tot el matí, la Comissió de les cassoles va organitzar també jocs i activitats per als més petits, al carrer Urgell, i un espai de contacontes. La Banda del molí Vell i posteriorment la Txaranga Band Tocats van ficar el to musical a la jornada.

 

Com ve sent habitual aquests darrers anys, el Club de Vehicles Històrics de Lleida, amb la col·laboració del Joan Arquès i l’Ajuntament de Juneda, van organitzar el recorregut i l’exposició, al carrer Fondo, de cotxes històrics.

 

A partir de les 13.30 el jurat, format per Josep Ramon Cases, president de l’Associació lleidatana de Cuiners; Ivan Surinder Chitra, cuiner propietari del restaurant hindú Tandoor a Barcelona; Conxita Beà, junedenca i bloggera d’una blog de cuina; i el Peyu,  humorista, van començar a fer el tast de les cassoles per deliberar quina era la millor.

 

Després del dinar, va tenir lloc a la carpa ubicada al costat de les piscines municipals, l’espectacle del Peyu, amb l’assistència de gairebé 1.000 persones. Un cop finalitzada l’actuació de l’humorista, es van lliurar el premis. El primer premi, consistent en un cullerot de fusta, un pernil i un lot de vins del celler Mas Blanch i Jové, va recaure sobre la colla liderada per l’Anna Capdevila Sarramona i el primer premi a la colla juvenil (per als participants d’edat entre 12 a 17 anys), amb entrades per Port Aventura, va recaure en la colla de la Laura Quer.

Accions del document

  • Facebook
  • Twitter
  • Whatsapp