Sou a: Inici / Noticies / Juneda, a punt de finalitzar la primera fase del seu Pla de Barris

Juneda, a punt de finalitzar la primera fase del seu Pla de Barris

Juneda estàa punt de finalitzar la primera fase d’actuació del Pla de Barris, concentrat en l’espai denominat Vila Closa, situat al Casc Antic de la localitat.

“La primera inversió del Pla de Barris és d’uns 330.000 euros i estàprevista la seva finalització a finals del mes de març. Ja estem treballant en l’inici de la segona, que volem que vagi de manera correlativa amb la primera. Parlarem amb tot el veïnat per tal d’explicar el projecte, que tancaràtot el que denominem Vila Closa, amb una pressupost de 280.000 euros”, ha explicat l’alcalde de Juneda, Antoni Villas.

Nou enllumenat públic, millora del clavegueram i del ferm són algunes de les actuacions que s’han dut a terme entre els carrers Carnisseria, Pinell, Acàssia i Calvari i les travessies Torregrossa, Calvari i Carnisseria. Cubs dels segles XVII-XVIII per reviure la història de Juneda

Durant les obres d’urbanització del Pla de Barris, s’han trobat cubs dels segles XVII-XVIII, que s’utilitzaven en l’època a mode de rebost per guardar gra, vi i oli, entre d’altres aliments. De tots ells se n’han recuperat quatre, un d’ells amb unes característiques especials, com és una volta de totxana que es podràvisitar. Els altres s’han netejat de dins, s’han dotat d’il·luminació i estaran coberts per un plafó de vidre per tal de poder-los veure durant tot el dia i, especialment, a la nit, permetent conèixer amb molta més profunditat el que és el casc antic de Juneda, conegut com la Vila Closa. 

Accions del document

  • Facebook
  • Twitter
  • Whatsapp
arxivat sota: