Sou a: Inici / Noticies / Lliurament del 18è Premi de Poesia Joan Duch per a joves escriptors

Lliurament del 18è Premi de Poesia Joan Duch per a joves escriptors

L'acte ha comptat amb la presència de la directora de la institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs i membres de la Família Duch. En aquesta edició ha guanyat la poetessa Anna Gas Serra, amb el poemari “Cor àvid, Cos perdut”, un premi valorat en 1.500 euros i la publicació de l’obra a l’editorial Fonoll de Juneda. Anna Gas Serra, nascuda a Barcelona el 1996, cursa el grau d’Estudis Literaris a la Universitat de Barcelona i pertany a una jove fornada que de ben segur deixaran empremta.

El premi de poesia Joan Duch per a joves escriptors ha arribat a la divuitena convocatòria, un certamen literari que s’ha consolidat en el panorama actual de les lletres catalanes amb l’objectiu de descobrir nous talents de la poesia. La comissió del premi literari “Joan Duch” de Juneda ha rebut un total de 20 poemaris, corresponents a joves d’edats compreses entre 18 i 35 anys, en el premi d’àmbit nacional. El jurat ha estat format per Jaume Pons Alorda, Jordi Pàmias, Anna Pantinat, Jordi Quer, Francesc Gelonch  i Joan Cornudella.

Com a novetat, neix un nou premi, el 1r Premi Carles Hac Mor a plaquettes d’escriptura subversiva, un sentit homenatge a la figura del poeta lleidatà que ens va deixar fa un any.
S’han presentat en aquesta primer edició un tota de 69 poemaris, el jurat format per Ester Xargay, Jordi Marrugat i Anna Gual ha premiat l’obra “Escrit és crit” de Mònica de Dalmau Mommertz.

 

Seguit de l’entrega dels premis els assistents a l’acte realitzat a l’espai La Farinera de Juneda, han pogut gaudir de l’espectacle poètic – musical “Tot sembla tan senzill” de Celeste Alías on una cantant, dos poetes i tres instrumentistes posaren veu i música a poemes de Montserrat Abelló. 

Accions del document

  • Facebook
  • Twitter
  • Whatsapp