Sou a: Inici / Noticies / Pla de prevenció dels efectes de les onades de calor sobre la salut

Pla de prevenció dels efectes de les onades de calor sobre la salut

L’Agència de Salut Pública de Catalunya i el Servei Català de la Salut, conjuntament amb el Servei Meteorològic de Catalunya, i amb la col·laboració de les entitats municipalistes i les entitats socials, tenen actiu, des de l’1 de juny i fins al 30 de setembre, el Pla d’actuacions per prevenir els efectes de les onades de calor sobre la salut (POCS)

Des de fa anys, s’han descrit els efectes negatius de les variacions tèrmiques sobre la salut. La calor excessiva i sostinguda comporta un augment de la mortalitat, especialment en la gent gran i les persones que tenen patologies cròniques intercurrents. Se sap que una calor elevada i sostinguda durant uns dies provoca un excés de mortalitat que varia entre el 12% i el 40% als països desenvolupats. 

 

Durant l’any 2004, es va posar en marxa per primer cop el Pla d’actuació per prevenir els efectes de les onades de calor sobre la salut (POCS) que es va tornar a portar a terme durant els següents anys.

 

Per tal de minimitzar els efectes negatius de les onades de calor sobre la salut de la població de Catalunya, cal difondre una sèrie de recomanacions a la població: 

 

Què heu de fer en cas d’una onada de calor?

 

Factors de risc de patir els efectes d’una onada de calor

 

Mesures d’actuació ambiental per a prevenir la calor

 

Recomanacions a l'ambient laboral: El treball i la calor: més prevenció a l’estiu

 

 

 

Accions del document

  • Facebook
  • Twitter
  • Whatsapp