Sou a: Inici / Noticies / Retirada de la torre-grua del carrer Mossèn Antón Navarro 8

Retirada de la torre-grua del carrer Mossèn Antón Navarro 8

Foto: Ajuntament de Juneda

Foto: Ajuntament de Juneda

L'Ajuntament de Juneda va concedir el maig de 2007 llicència d'obres per la construcció d'un bloc d'habitatges plurifamiliar ubicat al C/ Mossèn Anton Navarro 8, vora la Pista Parc Alegria. Les obres de l'esmentat bloc van quedar aturades havent finalitzat la fase d'estructura de l'edifici, fet que va provocar que poc temps després els veïns de la zona comencessin a denunciar verbalment i de forma reiterada a l'Ajuntament l'estat d'abandó de la torre-grua instal·lada per la construcció de l'edifici.

L'any 2010 el Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya iniciàun expedient d'imposició de multa perquè no es realitzaven els treballs de manteniment, inspeccions i revisions de la torre-grua previstos per la Llei.

L'Ajuntament de Juneda iniciàuna investigació per esbrinar qui o quins eren els propietaris de l'immoble i la torre-grua, procés durant el qual  es coneix que la torre-grua havia estat arrendada diferents cops a diferents persones. Un cop sabuts i coneguts el nombre i nom dels implicats, se'ls notificàl'inici d'un expedient administratiu per procedir a la retirada de la grua, expedient que incloïa un informe de l'arquitecta municipal avaluant-ne l'estat de la mateixa.

Arrel d'aquest expedient, es demanàuna autorització judicial per poder entrar a l'immoble. L'Ajuntament de Juneda, amb l'autorització concedida per entrar a l'immoble per un termini d'1 mes, i després de transcorreguts aproximadament 2 anys des de l'inici del procés, va decidir procedir a la retirada de la torre-grua abandonada.

Degut a que en la torre-grua hi havien fet niu unes cigonyes, l'Ajuntament es posàen contacte amb el Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya per fer-los coneixedors de l'assumpte i saber com s'havia de procedir en aquest cas. El Departament enviàun especialista d'alta muntanya del Cos d'Agents Rurals que va procedir a la retirada dels 3 polls que hi havia al niu, i al seu transport fins al Centre de Protecció de Fauna de Vallcalent (Lleida), una acció que els mateixos agents van qualificar d'habitual en aquests casos.

Finalment, el dia 8 de juny dins el termini de l'autorització judicial i amb els conseqüents costos econòmics, es va procedir a la retirada subsidiària de la torre-grua, posant fi d'aquesta manera al risc que suposava el seu abandó pels veïns i veïnes de Juneda.

Accions del document

  • Facebook
  • Twitter
  • Whatsapp
arxivat sota: