Sou a: Inici / T'interessa

T'interessa

CIBERSEGURETAT AL COMERÇ

Jornada d’actualització de consells de ciberseguretat per al Comerç - 14 de novembre de 2022 - 11h

Des de l'àrea de Comerç del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya hem organitzat la  “Jornada d’actualització de consells de ciberseguretat per al comerç” dirigida a empreses de comerç amb poca experiència tecnològica en el comerç online i en l’ús de les xarxes socials. La sessió serà on-line per tal d’adaptar-nos a les noves necessitats sanitàries, i es realitzarà el dilluns 14 de novembre d’11:00h a 12:00h.

En  aquesta sessió, Manel Medina, director del Màster de ciberseguretat de la UPC School i coordinador de l’Oficina Tècnica de Formació de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya i Josep de la Casa, formador de formadors del Programa Internet Segura de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, parlaran de la campanya #NegoCibersegur i ens actualitzaran amb consells i recursos bàsics per a mantenir l’entorn digital segur dels nostres negocis amb l’objectiu de millorar-ne la competitivitat i adaptació al nou entorn de consum  i necessitats dels consumidors. A més ens donaran eines de com assegurar la protecció de dades durant les campanyes de BlackFriday i Nadal 22/23.

 

Més informació i inscripcions

Accions del document

 • Facebook
 • Twitter
 • Whatsapp

Programa d’ajuts per a autònoms i microempreses “Ocupació + Transformació”

Informació sobre el Programa d’ajuts per a autònoms i microempreses “Ocupació + Transformació”, dirigit a persones treballadores autònomes, microempreses i cooperatives que tinguin entre 1 i 5 persones assalariades. El termini de sol·licituds comença avui 6 de juliol i finalitza el proper 27 de juliola les 15h.

El Departament d’Empresa i Treball ha obert un nou programa d’ajuts anomenat “Ocupació + Transformació”, dirigit a persones treballadores autònomes, microempreses i cooperatives amb l’objectiu d’oferir-los suport per al manteniment de l’ocupació i facilitar la seva digitalització o transició cap a l'economia verda.

El pressupost d’aquesta convocatòria, que està finançada amb fons MRR (REACT-EU), és de 38,5 milions d'euros. L’import de l’ajut és de 5.000 euros.

Poden sol·licitar l’ajut les persones treballadores autònomes, microempreses i cooperatives que tinguin entre 1 i 5 persones treballadores assalariades (o sòcies treballadores) amb el compromís de mantenir tots els llocs de treball durant un mínim de sis mesos des de la sol·licitud de la subvenció. A més, l’entitat haurà de dur a terme en el termini de sis mesos des de la recepció de l’ajut una actuació formativa que faciliti la transició de la seva activitat productiva cap a l’economia verda o l’economia digital.

Per sol·licitar l’ajut s’ha de tenir almenys un centre de treball a Catalunya i el volum de negoci anual de l’any 2020 no pot ser superior a 2 milions d'euros. A més, la data d’inici de l’activitat ha de ser anterior o igual a l’1 de desembre de 2020.

Les sol·licituds es poden realitzar del dia 6 de juliol a les 9 hores fins al dia 27 de juliol a les 15 hores, només a través d’un d’aquests dos canals: canalempresa.gencat.cat ó tramits.gencat.cat.

Més informació a treball.gencat.cat

 

Programa d’ajuts per a autònoms i microempreses “Ocupació + Transformació”

Accions del document

 • Facebook
 • Twitter
 • Whatsapp

CONVOCATÒRIA subvencions comerç, serveis i moda

S'han publicat al DOCG les RESOLUCIONS per les quals s'obren les convocatòries per a la concessió de subvencions en l’àmbit del comerç i serveis, l’artesania i la moda, les quals us adjuntem.

Us recordem que, d’acord amb les bases, publicades al DOGC núm. 8679, en data 31 de maig de 2022, poden ser persones beneficiàries d'aquestes subvencions:

 

Les persones professionals autònomes que estiguin donades d'alta en el règim especial dels treballadors per compte propi o autònoms (RETA), les empreses individuals, associades o agrupades (cooperatives de comerç, serveis, artesania i moda i centrals de compra), donades d'alta en el cens de l'impost d'activitats econòmiques, i les administracions locals i els seus organismes públics que hi estiguin adscrits o vinculats.

 

Les entitats territorials, gremis i entitats sectorials sense ànim de lucre i les associacions de mercats municipals sedentaris i no sedentaris.

 

S'entenen com empreses de serveis a la persona aquelles que presten les activitats empresarials següents: Tallers mecànics - Serveis fotogràfics - Copisteries i arts gràfiques - Serveis de reparacions - Agències de viatges detallistes - Tintoreria i bugaderies - Perruqueria i salons d'estètica i bellesa – Bars, cafeteries i restaurants - Serveis de menjar preparat i càtering.

 

S'entenen com empreses de comerç aquelles que presten les activitats empresarials de comerç al detall, quedant exclosos expressament les empreses fabricants i majoristes que no realitzen venda al detall.

 

S'entenen com empreses artesanes aquelles que desenvolupen activitats relatives al Repertori de famílies d'oficis artesans publicat a l'annex del Decret 182/2014, de 30 de desembre, sobre l'activitat artesanal, modificat per l'Ordre EMO/292/2015, de 15 de setembre, per la qual s'incorporen nous oficis al Repertori de famílies d'oficis artesans i per l'Ordre EMC/207/2020 de 2 de desembre, per la qual s'actualitza i es completa el Repertori de famílies d'oficis artesans.

 

Els programes són els següents:

 

Comerç i Serveis:

 

Artesania:

 

Moda:

 

Les despeses subvencionables es detallen en el desenvolupament de cada programa que figuren a l'Annex 2 de les bases de la convocatòria. En cap cas, el cost dels béns o serveis subvencionats pot superar el seu valor de mercat.

 

El termini de presentació de les sol·licituds, juntament amb la documentació i annexos comença:

 

                                                     a les 9:00 hores del dia 16 de juny de 2022 i acaba a les 14:00 hores del dia 13 de juliol de 2022.

 

A excepció del Programa de suport per a la obertura de comerços i de suport a la reforma i millora d'establiments que comença a les 9:00 hores del mateix dia 16 de juny de 2022 i fins a l'exhauriment del pressupost destinat a aquest programa amb el límit màxim del dia 31 de desembre de 2022.

 

Les sol·licituds s'hauran de presentar segons el model normalitzat que està a disposició de les persones interessades a la seu corporativa de Canal Empresa de la Generalitat de Catalunya (http://canalempresa.gencat.cat) , a la pàgina web del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (http://ccam.gencat.cat)  o a la pàgina web del Departament d'Empresa i Treball (http://empresa.gencat.cat/ca/inici/).

 

Trobareu més informació en el següent enllaç:

http://ccam.gencat.cat/ca/serveis/subvencions/

Accions del document

 • Facebook
 • Twitter
 • Whatsapp

Glossari LGTBI

Des del SAI (Servei d’Atenció Integral LGBTI) del Consell Comarcal de les Garrigues hem elaborat, conjuntament amb el SAI del Consell Comarcal del Pla d’Urgell i amb el suport del Departament d’Igualtat i Feminismes i la Diputació de Lleida, un glossari LGBTI. L’objectiu és que el personal de l’administració local i comarcal puguem utilitzar termes correctes en matèria LGBTI. Aquesta acció ens ajuda a sensibilitzar al personal i donar eines d’utilitat i també ens permet visibilitzar el 17 de maig, DIA INTERNACIONAL CONTRA LA LGTBIfòbia.

PDF document icon SAI_GlossariLGTBI_Visualització.pdf — PDF document, 773 KB (791566 bytes)

Accions del document

 • Facebook
 • Twitter
 • Whatsapp

Ets dona i estàs a l'atur? Treu-te l'acTIC gratuïtament!

Des de TALMA oferim cursos de nivell bàsic, mitjà i alt per obtenir el títol d'acTIC, una certificació acreditativa de les competències digitals. Això vol dir dels coneixements, les habilitats i les aptituds de les persones en el món de les noves tecnologies.
A qui està adreçada aquesta formació gratuïta?
Està adreçada a dones entre 16 i 65 anys que es troben en situació d'atur.
On s'imparteixen?
Hi haurà 4 cursos de 15 places cada un a les Borges Blanques (CEI, Av. Francesc Macià 56) i 
2 cursos de 15 places cada un a Mollerussa (C/Ponent, 20).
Es faran els grups en funció del nivell de les persones inscrites.
No t'ho pensis més, acredita't en acTIC i aconsegueix millorar el teu currículum i les possibilitats d'accedir a una feina!
Més informació i inscripcions al telèfon 675 298 508.

Accions del document

 • Facebook
 • Twitter
 • Whatsapp

Pràctium Odisseu 2022 - Estudiants

 

Està obert el període per tal que els estudiants puguin inscriure's a les ofertes del Pràcticum Odisseu 2022. 

Com en totes les anualitats, els i les estudiants han de realitzar mínim 300 hores, entre mitjans de juny i mitjans de setembre de 2022. L’estudiant rebrà una remuneració de 6 € mínim per hora treballada sumant un total de 1.800 € com a contraprestació total.

Les persones interessades poden enviar la seva candidatura fins al 21 d’abril i poden optar a un màxim de 5 ofertes.

La principal novetat és que aquesta edició, els joves que vulguin enviar la seva candidatura s’han de registrar a la pàgina web d’Odisseu i adjuntar la documentació a través d’aquest canal

Enguany hi ha 179 ofertes al Pràcticum Odisseu repartides per tot el territori Leader català.

 

INFORMACIÓ

 

Leader Ponent

Accions del document

 • Facebook
 • Twitter
 • Whatsapp

Obert el termini d’inscripcions del programa de consolidació empresarial: Impulsa’t

VOLS MILLORAR EL TEU PLA DE NEGOCI? VOLS SER UNA EMPRESA MÉS COMPETITIVA? VOLS DIGITALITZAR-TE? Posem a la teva disposició el programa de consolidació empresarial Impulsa’t! de GLOBALleida, àrea d’emprenedoria i empresa del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, amb l’objectiu de consolidar les empreses de la demarcació de Lleida. Impulsa’t està adreçat a donar suport a empresaris/es individuals (autònoms/es), PIMES de qualsevol sector i Startups que: Portin menys de 5 anys des de l’inici de l’activitat (empreses creades a partir de l’1 de maig de 2017). Tinguin un equip promotor compromès. Aquest programa utilitza una metodologia que combina l’assistència a sessions de formació en àrees com RRHH, màrqueting, pla econòmic, finançament, digitalització, etc. i l’acompanyament expert per part d’un consultor/mentor amb la finalitat de fer una diagnosi de l’empresa per reforçar el model de negoci i dissenyar una estratègia a seguir per millorar l’impacte dels seus productes o serveis al mercat. El programa diferencia dues tipologies d’empreses: Empresa tradicional, de sectors com l’artesanal, comercial i de serveis, entre altres, amb poques necessitats d’infraestructura física, tecnològica i de personal. Aquestes empreses rebran unes sessions de consultoria/mentoria de 10 hores. Empresa innovadora i/o Startup, que incorpori nous productes, serveis o processos. Aquestes empreses rebran unes sessions de consultoria/mentoria de 20 hores. Dates clau: Període d’inscripció: Del 4 d’abril al 22 d’abril. Avaluació de les sol·licituds presentades: Del 25 d’abril al 6 de maig. Execució del programa: Del 16 de maig al 31 de desembre. El programa es realitzarà en format presencial i online. Inscripcions: Tens fins el 22 d’abril de 2022 per inscriure’t. La participació en el programa és gratuïta i les places són limitades. Una vegada recollides totes les sol·licituds, el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida comunicarà a les empreses seleccionades si han estat admeses en el programa atenent a criteris tècnics, tenint en compte els següents paràmetres: Territorialitat. Es valorarà l’increment de facturació de l’últim any respecte de l’any anterior. Es valorarà l’increment del nombre de treballadors de l’últim any respecte de l’any anterior. Es tindran en compte els àmbits prioritaris i reptes globals en matèria d’eficiència energètica, digitalització, sostenibilitat,... Innovació i el valor afegit de l’empresa. Internacionalització. Per a més informació: Al telèfon: 973 72 55 22 Al correu electrònic: lmor@globalleida.org

JPEG image icon IMPULSAT.jpg — JPEG image, 257 KB (263206 bytes)

Accions del document

 • Facebook
 • Twitter
 • Whatsapp


Imatge a mida completa: 419 KB | Veure imatge Visualitza Descarrega imatge Descarrega

Accions del document

 • Facebook
 • Twitter
 • Whatsapp

ODISSEU 1

ODISSEU 1
Imatge a mida completa: 213 KB | Veure imatge Visualitza Descarrega imatge Descarrega

Accions del document

 • Facebook
 • Twitter
 • Whatsapp

ODISSEU

PDF document icon Díptic Odisseu 2022 Estudiants.pdf — PDF document, 1.11 MB (1160392 bytes)

Accions del document

 • Facebook
 • Twitter
 • Whatsapp

Preinscripcions Programa ADA

Us recordem que ADA és un programa dirigit a dones que vulguin formar-se per adquirir i/o millorar les seves competències digitals.

Ets dona?

Millora les teues competències digitals per trobar feina. 

Per inscriure's, les candidates podeu contactar directament als centres formadors, o a la vostra Oficina de Treball  fer-ho a través del cercador de cursos del SOC

SERVEI D'OCUPACIÓ PÚBLIC DE CATALUNYA

Accions del document

 • Facebook
 • Twitter
 • Whatsapp

Accions del document

 • Facebook
 • Twitter
 • Whatsapp